Futbol

Arda'dan takımına övgü

02 Mart 2016 Çarşamba 13:37 - Son Güncelleme 02 Mart 2016 Çarşamba 11:43

Arda: ''Barça'da ilk golümü attığımda diz çöküp, Allah'a teşekkür edeceğim"

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'da forma giyen milli futbolcu Arda Turan, takımın sistemine adapte olmak için kendisini geliştirdiğini kaydetti.

İspanyol basınından El Mundo Deportivo'ya röportaj veren Arda, Barcelona'nın oyun sisteminden ve arkadaş ortamından övgüyle bahsetti.

Katalan temsilcisinin futbolcular için bir okul niteliği taşıdığını belirten Arda, "Barça'nın futbolu, dünyanın geri kalanından çok başka. Burada her gün yeni bir şey öğreniyorum. Oyun stilimizi daha iyi öğrenip, kendimi daha fazla geliştirmeye çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Arda Turan, sistemi öğrenmek için takım arkadaşlarından yardım aldığını kaydederek, "Bundan da büyük zevk alıyorum. Bu takımın oyun stilini kabul etmeliyim ve onun bir parçası olmalıyım" şeklinde görüş belirtti.

Barcelona'nın sisteminin kendi stiline uygun olduğunu ancak halen bazı pozisyonlarda kendini geliştirmek zorunda hissettiğini vurgulayan Arda, "Topla daha fazla oynamak yerine topa nerede sahip olacağımı ve nerede oynayacağımı bilmem gerekiyor. Sol veya sağ kanat fark etmez. Çünkü solumda Neymar, sağımda da Lionel Messi var. Onlar sahada koşuyorsa benim onlardan daha fazla koşmam lazım. Sistem konusunda Andres İniesta'dan çok şey öğreniyorum" değerlendirmesini yaptı.

"Barcelona'nın başarısının sırrı"

Milli futbolcu, Barcelona'nın güzel ve başarılı futbolunun sırrına ilişkin ise "İlk olarak, o kadar çok kupa kazanmalarına rağmen antrenmanlarda arkadaşlarımı sanki hiçbir şey kazanmamış gibi görüyorum. Halen motivasyonları çok yüksek. İkinci olarak da onlar için başarılı olmak para kazanmaktan daha önemli. Çok büyük futbolcular olsalar da egolarını bir tarafa bırakarak takımı düşünüyorlar. Örneğin Leo. Sevilla maçında savunmaya destek vermek için 50 metre geriye koştu. İnanılmazdı" ifadelerini kullandı.

Arda, yaklaşık 2 aydır maçlara çıktığı Barcelona'daki futbolu hakkında ise şunları kaydetti:

"Burada, Atletico'dan farklı bir misyonum var. Burada savunma ve hücum yapmam, öndeki üçlüye pas vermem gerekiyor. Benim gibi oynayan Andres, Ivan, Roberto ve Sergio var. İstatistiklere göre çok üst düzeyde değiliz çünkü öndeki üçlünün 100 golü var. Barça'nın sistemi bu ve bu şekilde çalışılıyor. Çalımlar atmak, topla daha fazla oynamak benim de hoşuma gider ama bunu senden daha iyi yapanlar varsa topu onlara vermen gerekir. Çünkü futbol onlarla daha kolay. Hiçbir ego sorunum yok. Ben, Luis Enrique'nin söylediklerini yapıyorum ve bu takımın bir parçası olmaktan mutluyum. Daha fazla sorumluluk almamı gerektiren önemli maçlar olacağına eminim. Bazen asist vermekten daha çok savunmaya yardımcı olmak ve agresif oynamak daha önemlidir. Değişmek lazım çünkü burada herkes yıldız."

"Tüm kupaları istiyorum"

"Barcelona'ya gol atmaya değil kupalar kazanmaya geldim" ifadesini kullanan Arda, Atletico Madrid ile kaybettikleri UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin kendisine çok acı verdiğini, bu özel kupayı Katalan temsilcisi ile kazanmak istediğini belirtti.

29 yaşındaki milli futbolcu, bu sezon tüm kupaları kazanmak istediklerini vurgulayarak, "Atletico Madrid'e dikkat. Onları çok iyi tanıyorum. Lig şampiyonluğu için sonuna kadar mücadele edeceklerdir" uyarısında bulundu.

Arda, teknik direktör Luis Enrique ile ilgili yöneltilen bir soruya ise "Çok hoşuma giden bir teknik adam. Yüz yüze konuşuyor ve her şeyi açıklıyor. Taktik olarak da çok iyi ama en önemli özelliği takıma verdiği motivasyon. Gerek antrenmanlarda gerekse maçlarda her zaman futbolcuların çok üzerinde ve bizi motive ediyor" cevabını verdi.

Milli futbolcu, Barcelona'nın 34 maçtır yenilgi yüzü görmemesinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Oynadığım maçlarda hiç yenilgi yaşamadım. İnşallah bu bitmez. Gol atmadım, 3 asist yaptım ama kaybetmedim. İnsanlar benim için 'gol atmıyor, asist vermiyor' diye düşünebilir ama sonunda eve geldiğimde madalyalarım varsa ne söyledikleri benim için fark etmez. Kupaları kazanmak istiyorum" açıklamasını yaptı.

Arda Turan, "Şampiyonlar Ligi'nde gol atacağıma dair içimde bir his var. Barça'da ilk golümü attığımda sahada diz çöküp, Allah'a teşekkür edeceğim" ifadesini kullandı.

Öte yandan Arda, kendisine yöneltilen kısa cevaplı sorularda, futbolcular arasındaki en iyi arkadaşlarının "Filipe Luis ve Sadaroska", çocukluk idollerinin "Maradona ve Del Piero", şu anda kendisine referans aldığı futbolcunun "Andres İniesta", tanımak istediği sporcuların "Michael Jordan ve Roger Federer" olduğunu kaydetti. En iyi maçının, Atletico Madrid formasıyla lig şampiyonluğunu kazandıkları 17 Mayıs 2015'de Nou Camp'ta Barcelona'ya karşı oynadığı karşılaşma olduğunu belirten Arda, karşısında oynamaktan en çok zorlandığı futbolcunun ise takım arkadaşı Daniel Alves olduğunu aktardı.

Ayrıca Arda, en çok sevdiği kitap sorusunu "Benim için en önemli olanı Kur'an-ı Kerim" diye cevaplarken, futbol kariyeri sonrasında Türkiye'de çocuklara tecrübelerini aktarmayı ve onları çalıştırmayı hedeflediğini kaydetti.

Sıradaki Haber
Platini, CAS'a başvurdu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz