Futbol

Ardalı Atletico yarı finalde

29 Ocak 2014 Çarşamba 23:21 - Son Güncelleme 29 Ocak 2014 Çarşamba 23:26

Bilbao'yu eleyen Atletico Madrid'in yarı finaldeki rakibi Real Madrid oldu.

İspanya Kral Kupası çeyrek finalinde Athletic Bilbao'yu eleyen Atletico Madrid yarı finalde Real Madrid ile karşılaşacak.

Geçen hafta sahasında oynadığı ilk maçı 1-0 kazanan Atletico Madrid, deplasmanda 2-1'lik galibiyetle Athletic Bilbao'yu kupanın dışında bıraktı. Maçın 42. dakikasında ev sahibi Athletic, Aduriz'in golüyle öne geçerken, Atletico'nun gollerini Raul Garcia (Dk. 55) ve Diego Costa (Dk. 86) kaydetti.

Atletico Madrid'deki milli futbolcu Arda Turan bir gün önceki antrenmanda sağ ayak arka adalesinden sakatlandığı için maç kadrosunda yer almazken, Madrid ekibine ikinci kötü haber Filipe Luis'den geldi. Filipe, maçın 13. dakikasında sağ ayak kaslarından sakatlanarak, sahayı sedyeyle terk etti. Atletico'nun yarı finaline çıkmasında en büyük etken ise kurtarışlarıyla ön plana çıkan Belçikalı kaleci Courtois oldu.

Geçen sezon finalde Real Madrid'i yenerek Kral Kupası'nı müzesine götüren Atletico Madrid, bu kez yarı finalde Real Madrid ile karşı karşıya gelecek. Real Madrid, Espanyol'u eleyerek yarı finale çıktı.

Öte yandan kupanın diğer yarı finalistleri Barcelona-Levante ve Racing-Real Sociedad arasında oynanan rövanş maçlarında belli olacak. İlk maçlarda Barcelona, Levante'yi 4-1, Real Sociedad'ta Racing'i 3-1 yenmişti. Racingli futbolcular ve teknik heyet, 3 aydır alamadıkları maaşlarının kulüp yönetimince ödenmemesi halinde yarınki maça çıkmayacakları yönünde aldıkları kararın devam ettiğini açıkladı.

Kral Kupası'nın yarı final maçları 5 ve 12 Şubat'ta oynanacak.

Sıradaki Haber
Tayfun Korkut hedeflerini açıkladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz