Futbol

Ardalı Barcelona kupada galip

21 Ocak 2016 Perşembe 00:17 - Son Güncelleme 20 Ocak 2016 Çarşamba 22:23

Athletic Bilbao maçında 66 dakika oynayan Arda, Messi'nin yerinde görev yaptı.

İspanya Kral Kupası çeyrek final ilk maçında Barcelona, deplasmanda Athletic Bilbao'yu 2-1 yendi.

Athletic Bilbao iyi bir futbol oynamasına rağmen ilk yarıda defansında yaptığı iki hatanın faturasını ağır ödedi. 18. dakikada Arda'nın Rakitic ile hazırladığı pozisyonda Hırvat futbolcunun güzel ortasında topla buluşan Munir, Barcelona'yı 1-0 öne geçiren golü attı.

Rakibin toparlanmasına fırsat vermeden ataklarını artıran Barcelona, 24. dakikada Sergi Roberto'nun ara pasında topla buluşan Neymar'ın attığı golle farkı ikiye çıkardı.

İkinci yarı hücumda daha etkili olan Athletic Bilbao, 89. dakikada Aduriz'in attığı golle skoru 2-1'e getirdi. Ev sahibi takımın beraberlik arayışlarını kaleci Ter Stegen önlemeyi başarırken, sahadan 2-1 galip ayrılan Barcelona, rövanş öncesi yarı final için avantaj elde etti.

Bu arada Barcelona'da ilk 11'de sahaya çıkan Arda Turan, hafif sakatlığından dolayı riske atılmayıp kadroya alınmayan Lionel Messi'nin yerinde hücumda görev aldı. Özellikle ilk yarı takımın hücumuna büyük katkı sağlayan Arda, teknik direktör Luis Enrique'nin tercihiyle 66. dakikada oyundan alınarak, yerini Aleix Vidal'e bıraktı.

Öte yandan çeyrek finalin diğer maçında Atletico Madrid, deplasmanda Celta ile 0-0 berabere kaldı. Barcelona-Athletic Bilbao, Atletico Madrid-Celta rövanş maçları 27 Ocak'ta oynanacak.

Kral Kupası'nda Valencia ile Las Palmas ve Sevilla ile Mirandes arasındaki çeyrek finalin diğer ilk maçları ise bugün yapılacak.

Sıradaki Haber
Ve Mario Yepes bıraktı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz