Futbol

Arda'nın hayatı kitap oldu

31 Mart 2014 Pazartesi 14:00 - Son Güncelleme 31 Mart 2014 Pazartesi 14:16

İspanyol yazar, Arda'nın hayatını "Bayrampaşa'nın Dahisi" kitabında anlattı.

İspanya'nın Atletico Madrid takımında forma giyen milli futbolcu Arda Turan, başarılı kariyeriyle ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Arda, son olarak, Neymar, Raul, Benzema, Mesut Özil gibi yıldızların hayatını kitaplaştıran haline getiren İspanyol Al Poste yayımevi tarafından hazırlanan kitaba konu oldu. 

İspanyol yazar Juan E. Rodriguez Garrido tarafından yazılan "Arda Turan, Bayrampaşa’nın Dahisi" adlı kitap tüm İspanya’da satışa sunuldu.

Garrido, yıldız oyuncunun futbol hayatına genel bir projeksiyon tutarken, Arda’nın futbol macerasıyla ilgili, son derece ilginç hikayeleri de paylaşıyor ve yıldız futbolcunun doğup büyüdüğü Bayrampaşa’nın, onun kişiliği ve futbol karakteri üzerinde büyük bir etkisi olduğunu vurguluyor.

Radyospor’dan Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Juan E. Rodriguez Garrido, ”Atletico’daki ilk sezonundan bu yana Arda’yla ilgili bir kitap yazmam gerektiğine inandım” dedi.

Garrido, Arda Turan'ı şu sözlerle tanımlıyor:

"Bütün duygusal metinleri hak eden bir insan. Arda mutluluğu, içten gülümsemeyi, mutlu eden bir futbolu, kabul edilebilirliği simgeliyor. Cömert bir oyuncu, takımı için, arkadaşları için oynayan bir oyuncu. Bencillikten son derece uzak, asla kendi tatmini için oynamıyor. Video oyunlarındaki ”süper futbol yıldızları” gibi sûni değil. Çok içten, o gol atmaktan çok attırmayı seven gerçek bir futbolcu. İstanbul’un mütevazi semti Bayrampaşa’nın sokaklarında futbolla tanıştı ve o anda futbol topuna konsantre oldu. Bu aslında onun karakterini ve futbol stilini belirledi. Onun Bayrampaşalı kimliği, semti, ailesi arkadaşları, bugün kurduğu candan ilişkilerin, iyi kalpliliğinin temelini oluşturuyor. Diğer insanlarla kolay ve mükemmel ilişkiler kurmasının şifresi bu. Bayrampaşa’nın arabaların dipdibe durduğu dar sokakları Arda’nın bugün geldiği muazzam aşamaya hiç şüphe bırakmayacak şekilde temel teşkil etmiştir. Bu öz Arda’yı kuvvetli ve başarılı yaptı, o özünü hiç unutmadı."

Milli futbolcunun "Ardaturanizmo" şeklinde adlandırdığı ve biricik amacı mutlu etmek olan bir felsefesi olduğunu anlatan uan E. Rodriguez Garrido, "Mutluyuz; çünkü eğer futbol topu bir kristal küre olsaydı, Arda onu kırmadan futbol oynayabilirdi." şeklinde konuştu.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
City'den Barça'nın yıldızına kanca!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz