Futbol

Arjantin'de şampiyon Boca Juniors

08 Mart 2020 Pazar 11:02 - Son Güncelleme 09 Mart 2020 Pazartesi 10:46

Arjantin Ligi'nin son haftasında liderlik el değiştirdi, Boca Juniors ezeli rakibi River Plate'in elinden kupayı aldı. Hem de, La Bombonera'da Maradona'nın çalıştırdığı Gimnasia'yı mağlup ederek.

Arjantin'de son haftada sezon genelindeki tüm beklentiler River Plate'in şampiyon olacağı yönündeydi ancak sezon sonuna doğru tökezlemeye başlayan River Plate, son haftada da Tucuman deplasmanından 1-1'lik beraberlikle dönünce şampiyonluktan oldu.

Başka bir pencereden bakılması gerekirse, sezon sonuna kadar pes etmeyen Boca Juniors, son haftada Diego Armando Maradona'nın çalıştırdığı Gimnasia'yı taraftarı önünde 1-0 yendi ve kupaya uzandı. 

Libertadores'i geçtiğimiz sezon rakibine kaptıran Boca Juniors, bu kez rakibinin elinden hem de son haftada şampiyonluğu aldı. 

36 yaşındaki Carlos Tevez, şampiyonluklar için geldiği, kendi tabiriyle "tutkulu" olduğu Boca'ya şampiyonluğu getiren isimdi. Tevez, Tucuman ile beraberlik haberi geldiğinde gerilen tribünleri, 72. dakikada attığı golle hareketlendirdi. 

Aslında son 3 haftaya girilirken Boca'nın umudu azdı, Libertadores'ten sonra ligi de kaybettiklerini düşünüyorlardı ancak River üst üste 2 beraberlik aldı ve kupayı rakibine hediye etti. 

Maç sonunda Boca Juniors taraftarı şampiyonluk kutlamalarına Maradona'nın çalıştırdığı Gimnasia'yı da dahil etti. 

Sıradaki Haber
Borussia Dortmund zirve için ısrarlı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz