Futbol

"Arsenal Özil'le daha kaliteli"

12 Aralık 2013 Perşembe 12:24 - Son Güncelleme 12 Aralık 2013 Perşembe 12:43

Thierry Henry: "Mesut Özil'le yan yana top oynamayı çok isterdim"

Fransız futbolcu Thierry Henry, Arsenal'ın Türk asıllı Alman futbolcusu Mesut Özil'e övgüde bulundu.

Futbol hayatına ABD'nin New York Red Bulls takımında devam eden 36 yaşındaki oyuncu, İngiliz basınına Mesut Özil hakkındaki düşüncelerini anlattı.

Uzun bir dönem Arsenal forması da giyen ve kulüp tarihinin en çok gol atan oyuncusu unvanını elinde tutan Henry, "Mesut Özil'le yan yana top oynamayı çok isterdim. Bana Robert Pires'i anımsatıyor" ifadesini kullandı.

Mesut'un iyi pas yaparak topu santrafora çok çabuk ulaştırabildiğini vurgulayan Henry, "Topla istediği gibi oynayabilir. Bir orta sahadan beklediğiniz her şey onda var. Daha genç. Kendi bahçesinde top oynuyormuş gibi rahat" değerlendirmesinde bulundu.

Arsenal futbolunun, Özil ile daha kaliteli hale geldiğini belirten Henry, futbolcunun kulüp için vazgeçilmez olduğunu ifade etti.

Fransız golcü, FIFA Altın Top Ödülü'nün (Ballon d'Or) adayları Bayern Münihli Franck Ribery, Real Madridli Cristiano Ronaldo ve Barcelonalı Lionel Messi hakkında da konuştu.

Vatandaşı Ribery'nin farklı tarzda harika bir oyuncu olduğunu söyleyen Henry, "Gol atmaktan çok asist yapmayı tercih ediyor. Bu nedenle herkes onla aynı takımda oynamak ister" dedi.

Cristiano Ronaldo'nun da davranışları nedeniyle sürekli gündeme gelmesini yanlış bulduğunu vurgulayan Henry, sözlerini, "Ronaldo, hep hareketleri nedeniyle konuşuluyor. Artık bu durum sona ermeli ve oyuncunun istatistiklerine bakılmalı. Onu sadece izleyen, sahada yaptıkları olağanüstü" şeklinde sürdürdü.

Arjantinli Messi'nin ise başarıya her zaman aç bir futbolcu olduğunu öne süren Henry, "Her maçta oynamak istiyor. Kupa maçı olsa da fark etmez. Antrenmanlarda herkesi yenmek istiyor. Bu tip oyuncular faulle durdurulamaz. Kaleciden top ister ve maçın her anında gol atmaya uğraşır. Topu sizden kapar ve rahatlayana kadar yeniden gol atmak için sürekli çabalar ve siz de maçı kaybedersiniz. Ben hayatımda böyle birşey görmedim" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Kocaman'a sürpriz talip
Yükleniyor lütfen bekleyiniz