Futbol

Arsenal'in çıkışı sürüyor

20 Aralık 2021 Pazartesi 13:23 - Son Güncelleme 20 Aralık 2021 Pazartesi 13:33  |  Kaynak : TRT SPOR

Arsenal'in, İngiltere Premier Lig'deki yükselişi devam ediyor. Sezona istediği gibi başlayamayan "Topçular", son haftalarda performansıyla takdir topluyor.

İngiltere Premier Ligi'nin 18'inci haftasında Arsenal, konuk olduğu Leeds United’ı 4-1 mağlup etti. Londra ekibi, ligdeki galibiyet serisini 3 maça çıkardı.

Sezona Brentford, Chelsea ve Manchester City'e yenilgileriyle başlayan kırmızı beyazlılarda, Mikel Arteta’nın takımdaki geleceği tartışılıyordu.

Kulüp yönetimi, alınan bu 3 mağlubiyet sonrası İspanyol teknik adamla yola devam etmişti. Alınan bu karar, sonucu ilerleyen dönemde vermeye başladı.

Arsenal, ligin 4. haftasından 12. haftasına kadar oynadığı 8 maçı da kaybetmedi. Bu maçlarda 6 galibiyet 2 beraberlik alan "Topçular", ligin son sırasından 4'üncülüğe kadar yükseldi.

Arteta’nın öğrencileri, 12. haftada Liverpool deplasmanında 4-0 yenildi. Arsenal, sonrasında oynadığı 6 maçın 4'ünü kazandı ve 2 mağlubiyet aldı.

Kırmızı-beyazlılar, ligde oynadığı 18 maçta 10 galibiyet 2 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 32 puan topladı.

Şampiyonlar Ligi potasında bulunan Kuzey Londra ekibi, Manchester United ve Tottenham gibi rakiplerinin maç fazlasıyla üstünde bulunuyor.
 

Sıradaki Haber
Napoli, Milan'ı Eljif Elmas ile yıktı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz