Futbol

Atletico attı, Real güldü

05 Şubat 2014 Çarşamba 22:49 - Son Güncelleme 05 Şubat 2014 Çarşamba 23:29

Kral Kupası yarı final maçında gülen Real Madrid oldu.

İspanya futbol Kral Kupası yarı final ilk maçında Real Madrid, Atletico Madrid'i 3-0 yenerek final kapısını araladı.

Karşılaşma geçen hafta hayatını kaybeden eski futbolcu ve teknik direktör Luis Aragones anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Maçta, ekim ayından bu yana yenilgi almayan iki takım karşı karşıya geldi. Madrid derbisinde bundan önce oynanan son iki maçı (Kral Kupası finali ve lig) Atletico Madrid'in kazanması Real Madrid için daha büyük bir motivasyon sebebiydi.

Ev sahibi Real Madrid, ilk dakikadan itibaren oyunun kontrolünü elinde tutmaya çalışan ve rakibine baskı kuran taraf olurken, Atletico ise her zamanki kontrataklarında bu kez etkili olamadı. Real'in ilk golü 23. dakikada Pepe'nin ayağından geldi ve ilk yarı 1-0 tamamlandı.

İkinci yarıya Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, yeni transfer Diego Ribas'ı çıkartıp yerine Cristian Rodriguez'i alarak başladı. Ancak savunmada boşluk bırakmayan Real Madrid, ileride de özellikle Di Maria ve Cristiano Ronaldo ile etkili oldu. 57. dakikada Jese ile ikinci golü bulduktan sonra iyice rahatlayan Real Madrid, 73. dakikada Di Maria ile farkı üçe çıkardı. Real Madrid lehine 3-0'lık skorla sonuçlanan maçın rövanşı 11 Şubat'ta Vicente Calderon Stadı'nda oynanacak.

Bu arada 23 maç sonra yenilgi ile tanışan Atletico Madrid, kulüp tarihinin en uzun süre yenilmeyen takımı rekorunu kıramadı. Real Madrid'de son 22 maçtır yenilgi almayarak iyi bir grafik yakaladığını gösterdi.

İlk 11'de sahaya çıkan Atletico Madrid'deki milli futbolcusu Arda Turan ise 61. dakikada yerini Adrian'a bıraktı. Maçın 13. dakikasında Gabi'nin ortasında, ceza sahası önünde rakibinden iyi sıyrılarak kaleci Casillas ile karşı karşı kalan Arda, kafa vuruşunda topu kalecinin ellerine göndererek takımı adına en önemli sayılabilecek bir pozisyonu harcadı.

Öte yandan Real Madrid'de dün kadroya çağrılan Galli futbolcu Gareth Bale, sakatlığından dolayı gün içinde takımın kamp yaptığı oteli terk ederek maç kadrosuna alınmadı. Dünyanın en pahalı transferlerinden biri olarak Tottenham'dan Real Madrid'e gelen Bale, şimdiye kadar İspanyol takımının maçlarının sadece yüzde 51'inde forma giydi.

Stat: Santiago Bernabeu

Hakemler: Clos Gomez, Javier Aguilar, Luis Fernando Martinez

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao, Xabi Alonso, Modriç, Di Maria (Dk. 81 Llarremandi), Cristiano Ronaldo, Jese (Dk. 84 Isco), Benzema (Dk. 73 Morata)

Atletico Madrid: Courtois, İnsua, Godin, Miranda, Juanfran, Gabi, Koke, Arda (Dk. 61 Adrian), Diego, Raul Garcia (Dk. 70 Sosa), Diego Costa (Dk. 46 Cristian Rodriguez)

Goller: Dk. 27 Pepe, Dk. 57 Jese, Dk. 73 Di Maria (Real Madrid)

Sarı kartlar: Dk. 23 Pepe (Real Madrid), Dk. 60 Diego Costa, Dk. 78 Juanfran (Atletico Madrid)

Sıradaki Haber
Hummels 2 hafta yok!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz