Futbol

Atletico kritik deplasmanda

26 Nisan 2014 Cumartesi 14:29 - Son Güncelleme 26 Nisan 2014 Cumartesi 15:03

La Liga lideri Atletico Madrid kritik Valencia deplasmanına hazır.

La Liga'da bitime 4 hafta kala lider konumda olan Atletico Madrid'in teknik direktörü Diego Simeone, deplasmanda çıkacakları Valencia maçıyla ilgili, "Aklımda sadece Valencia, Valencia ve Valencia var. Önümüzdeki 4 finalden ilki" dedi.

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 35. haftasında pazar günü deplasmanda Valencia ile karşılaşacak Atletico Madrid, maça tam kadro hazır. Madrid'in Majadahonda ilçesindeki tesislerinde maç öncesi son antrenmanını yapan Atletico'nun teknik direktörü Simeone, zor bir deplasmana çıkacaklarını ve akıllarında sadece Valencia'nın olduğunu söyledi.

"Aklımda sadece Valencia, Valencia ve Valencia var. Önümüzdeki 4 finalden ilki" diyen Simeone, gelecek hafta deplasmanda Chelsea'ye karşı oynayacakları UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçının, lige olan motivasyonlarını etkilemeyeceğini belirtti.

Sakatlıktan yeni çıkan ve Chelsea'ye karşı oynanan ilk maçın son 30 dakikasında oynayan milli futbolcu Arda Turan'ın, antrenmanlarda iyi göründüğünü belirten Arjantinli teknik adam, "İyi bir Arda, takım için her zaman belirleyici bir futbolcu oldu. Valencia karşısında ne kadar oynayacağını maçta göreceğiz" diye konuştu.

"Mükemmel bir takım değiliz. Oyuncularımızın kapasitesine göre oynuyoruz" diyen Simeone, "Atletico'nun oyun kimliğinin belli olduğunu" ifade etti.

Ligde Barcelona ve Real Madrid'in önünde olmalarını fırsat olarak gördüklerini ve üzerlerinde herhangi bir baskı hissetmediklerini dile getiren Simeone, "Bu zamana kadar hep maç maç düşündük ve böyle oynadık. Şimdi sona yaklaştığımızdan ve lider olduğumuzdan basın ve taraftarlarda daha farklı bir ortam olduğu gerçek ama biz her zamanki psikolojimizle maça çıkacağız. Artık her şey bize bağlı. Güçlü olması gereken biziz" ifadelerini kullandı.

Simeone, Valencia deplasmanının zorlu olduğunu, kazanmak için en iyi kadro ile maça çıkmaları gerektiğini ve sadece rakibi nasıl çözebileceklerini düşündüklerini vurguladı.

Bu arada eski Barcelona Teknik Direktörü Tito Vilanova'nın ölümünden derin bir acı duyduğunu da kaydeden Simeone, "Onu çok az tanıdım ama büyük bir acı. Ailesine derin başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Ben 42 yaşındayım, 45 yaşında bir insanın ölümü elbette çok acı" dedi.

Öte yandan Valencia deplasmanına 3 binden fazla Atletico Madrid taraftarının gideceği belirtildi. Atletico Madrid, Valencia deplasmanında galip gelmesi halinde şampiyonluğa çok yaklaşmış olacak.

Sıradaki Haber
Wenger, Arsenal'de kalıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz