Futbol

Atletico Madrid puan farkıyla lider

27 Mart 2014 Perşembe 07:30 - Son Güncelleme 27 Mart 2014 Perşembe 11:06

La Liga'da Atletico Madrid liderliğini perçinledi.

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 30. haftasında Atletico Madrid, sahasında oynadığı maçta Granada'yı 1-0 yenerek, liderliğini perçinledi.

Haftaya lider giren Atletico Madrid, 11. sırada bulunan Granada'yı, Vicente Calderon Stadı'nda ağırladı. Atletico'ya 3 puanı getiren golü 63. dakikada Diego Costa kaydetti. Atletico Madrid'de milli futbolcu Arda Turan ilk 11'de sahaya çıkarken, 59. dakikada yerini Diego Rivas'a bıraktı.

Uzun süredir sahasında kaybetmeme özelliğini Granada karşısında da koruyan Atletico'nun, her şeye rağmen 3 puanı zorlanarak aldığı görüldü.

Geçen hafta sahasında Barcelona'ya yenilerek liderliği kaybeden Real Madrid ise Sevilla deplasmanında 2-1 yenilerek, iki hafta üst üste puan çıkartamadı. Real Madrid, maçın 14. dakikasında Cristiano Ronaldo ile öne geçerken, ev sahibi Sevilla'nın gollerini 18. ve 72. dakikalarda Bacca attı. Kırmızı kart cezalısı Sergio Ramos, Real Madrid'de forma giyemezken, 43. dakikada Ronaldo'nun direkten dönen şutu karşılaşmanın öne çıkan pozisyonlarından biri oldu.

Öte yandan Barcelona, Neymar (Dk. 6 ve Dk. 67) ve Messi'nin (Dk. 30) golleri ile Celta'yı 3-0'lık skorla geçti. Real Madrid'in önünde ligde 2'nciliğe çıkan Barcelona'da en kötü haber ise kaleci Victor Valdes'ten geldi. Maçın 21. dakikasında sağ dizinden sakatlanarak sahayı sedyede terk eden Valdes'in çapraz bağlarının koptuğu ve ameliyat olacağı açıklandı. En az 6 ay sahalardan uzak kalacak Valdes, sezonu kapatırken, sözleşmesini yenilemeyip sezon sonunda takımdan ayrılacak olmasından Barcelona taraftarına üzücü bir şekilde veda etmiş oldu. Valdes, İspanya Milli Takımı ile Dünya Kupası'na gitme şansını da yitirdi.

Barcelona Teknik Direktörü Gerardo Martino, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, sezon sonuna kadar yeni bir kaleci transfer etmeyeceklerini, Pinto ile devam edeceklerini söyledi.

La Liga'nın 30. haftası sonunda, Atletico Madrid 73 puanla lider olurken, 2. Barcelona'nın 72, 3. Real Madrid'in de 70 puanı bulunuyor.

Sıradaki Haber
Saraybosna derbisinde olay
Yükleniyor lütfen bekleyiniz