Futbol

"Atletico'da bir efsane olacak"

12 Kasım 2013 Salı 16:23 - Son Güncelleme 12 Kasım 2013 Salı 17:01

Atletico Madrid'in efsanelerinden Arda'ya övgüler.

Bir dönem Fenerbahçe'yi de çalıştıran Atletico Madrid Kulübü'nün efsanevi futbolcu ve teknik adamları arasında yer alan Luis Aragones, ''Arda Turan'ın da Atletico'da bir efsane olacağına inanıyorum'' dedi.

Atletico Madrid Vakfı'nın hazırladığı ve Vicente Calderon Stadı'nda sunumu yapılan ''Atletico Madrid'in Efsaneleri'' adlı kitabın tanıtımına katılan Luis Aragones, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Arda için ''Kalitesini Türkiye'de göstermiş ve Atletico Madrid'de de göstermeye devam eden bir futbolcu. Üstelik Atletico'da Türkiye'dekine nazaran daha fazla koşup, daha fazla sahada müdalede veriyor'' değerlendirmesini yaptı.

Atletico Madrid'in kulüp tarihindeki 110 efsane futbolcudan biri olarak kabul edilen Aragones, Arda'nın da bir gün bu kitaba gireceğine emin olduğunu belirtti.

''Atletico'da efsane olmanın anahtarı ne'' sorusuna ise Aragones, ''Şu anda yaptığı gibi sahada mücadele ve savaş vermesi, kalitesi ve kategorisi Arda'nın efsane olması için yeterli'' cevabını verdi. 75 yaşındaki İspanyol teknik adam Türk ligini çok fazla takip edemediğini de belirtip, ''Ama Türkiye'de çok güzel vakit geçirdim. Özlüyorum'' diye konuştu.

Aragones ayrıca Atletico Madrid'in son maçta deplasmanda Villarreal ile berabere kalmasına rağmen bu sezon çok iyi bir performans gösterdiğini, şampiyonluğun peşini sonuna kadar kovalayacağını ve teknik direktör Diego Simeone'nin olağanüstü bir iş çıkardığını dile getirdi.

- "Efsane olma yolunda ilerliyor"

Bu arada Atletico Madrid'in diğer efsane futbolcularından Luiz Edmondo Pereira da Arda ile ilgili ''Çok iyi bir kişi ve büyük bir futbolcu. Taraftarın çok hoşuna giden bir futbolcu ve efsane olma yolunda ilerliyor. Bir gün bu kulübün efsaneleri arasında olması için her şeye sahip'' ifadesini kullandı.

Deportivo'da teknik direktörlük yaptığı dönemde Galatasaray'a karşı oynadıkları maçta Arda'yı tanıdığını söyleyen Javier İrureta da ''Çok teknik bir futbolcu. Galatasaray'dayken bize çok sorun çıkarmıştı. Büyük bir futbolcu. Atletico'da çok iyi işler yapıyor. Eminim ki bir efsane olacaktır. Kazandığı kupalarla Atletico'da zaten bir tarih yazdı'' değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler : Arda Turan
Sıradaki Haber
İtalya'da yaprak dökümü sürüyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz