Futbol

Avrupa futbolunda koronavirüs alarmı

09 Mart 2020 Pazartesi 13:15 - Son Güncelleme 09 Mart 2020 Pazartesi 17:33

Koronavirüs salgını Avrupa futbolunu sekteye uğratıyor. Almanya Ligi'nde Borussia Dortmund-Schalke derbisi seyircisiz oynanacak. Başta İtalya olmak üzere pek çok ülkede de önlemler artırılıyor.

Koronavirüs salgını Avrupa futbolunu olumsuz etkilemeye devam ediyor. Artan tehlike Almanya'da da yeni önlemler alınmasına yol açtı.

Almanya

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn bin kişiden fazla katılımcının olduğu organizasyonların iptal edilmesini önermişti. Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti bu öneriye kısmen uyacağını açıkladı.

Böylece Bundesliga'da hafta sonu Borussia Dortmund ile Schalke arasında oynanacak Ruhr derbisi başta olmak üzere pek çok mücadele seyircisiz oynanacak. 

İlerleyen günlerde diğer eyaletlerin de benzer uygulamalara geçmesi ve seyircisiz maçların ülke geneline yayılmasından endişe ediliyor.

İtalya

İtalya'daki önlemler de artırılıyor. Serie A'da 3 Nisan'a kadar tüm maçların seyircisiz oynanacağı açıklanmıştı.

İtalyan Futbolcular Birliği ise bunu yeterli görmedi ve daha radikal kararlar verilmesini talep etti. Birliğin futbolcuları greve çağırabileceği de konuşuluyor. Bu durumda liglerin askıya alınması gündeme gelecek.

Fransa

Fransa'da da Almanya'dakine benzer bir uygulamaya geçildi. Bin kişiden fazla katılım olan bütün organizasyonlara yasak geldi ve bu doğrultuda pek çok maç seyircisiz oynanacak.

İngiltere

Futbolun beşiğinde ise önlemler daha asgari düzeyde... İngiltere'de şimdilik sadece mücadelelerdeki seremonide el sıkışmak yasaklandı. 

Diğer yandan İsviçre ve Danimarka gibi birçok Avrupa ülkesinde de koronavirüs salgınına karşı çeşitli önlemler alınmış durumda.. 

Romanya

Romanya'daki futbol karşılaşmalarının da seyircisiz oynanmasına karar verildi.

Romanya Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, ikinci bir duyuruya kadar bütün liglerdeki maçların seyircisiz oynanacağı belirtildi.

Çin'de ortaya çıktıktan sonra kısa sürede dünyaya yayılan koronavirüs, Romanya'da ilk kez geçen ay görülmüştü.

Başkent Bükreş'te 14-21 Mart tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan Dünya Gençler Halter Şampiyonası da salgın nedeniyle iptal edilmişti.  

Koronavirüs nedeniyle FIFA Dünya Kupası Asya Elemeleri ertelendi

Bu arada 2022 FIFA Dünya Kupası Asya Elemeleri karşılaşmaları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ertelendi.

FIFA'dan yapılan açıklamada, 23-31 Mart ve 1-9 Haziran tarihlerinde oynanması planlanan Asya eleme maçlarının, koronavirüs yüzünden artan sağlık endişeleri sebebiyle ertelendiği duyuruldu.

Kararın Asya Futbol Konfederasyonu ile ortak alındığı belirtilirken, karşılaşmaların oynanacağı tarihlerin daha sonra açıklanacağı ifade edildi.

Kaynak: TRT SPOR, AA

Sıradaki Haber
Ronaldo kariyerinde bir eşiği daha geçti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz