Futbol

Avrupa'nın 5 büyük liginde son durum

05 Aralık 2016 Pazartesi 11:33 - Son Güncelleme 05 Aralık 2016 Pazartesi 11:54

Premier Lig, La Liga, Bundesliga, Serie A ve Ligue 1'de heyecan tüm hızıyla sürüyor.

Avrupa'nın en büyük 5 futbol ligi kabul edilen İngiltere (Premier Lig), İspanya (La Liga), Almanya (Bundesliga), İtalya (Serie A) ve Fransa'daki (Ligue 1) karşılaşmalara, hafta sonu devam edildi.

İngiltere'de Chelsea, İspanya'da Real Madrid, Almanya'da Leipzig, İtalya'da Juventus, Fransa'da ise Nice haftayı lider kapadı.

Premier Lig

Lider Chelsea, yükselişini Premier Lig'in 14. haftasındaki Manchester City maçında da sürdürdü. Geriye düştüğü Manchester City deplasmanında 3-1 galip gelen Chelsea, üst üste 8. galibiyetini alarak rakibiyle arasındaki farkı 4 puana çıkardı.

Zirve takipçilerinden Arsenal, West Ham United'a konuk olduğu maçı 5-1 kazanarak ikinci sıraya yükseldi. Liverpool ise Bournemouth deplasmanında 4-3 yenilerek 11 maç sonra mağlubiyet yaşadı.

Son 8 haftada sadece bir galibiyeti bulunan Manchester United'daki kan kaybı devam etti. Manchester United, Everton deplasmanında 1-1 berabere kaldı ve zirvenin 13 puan gerisine düştü.

Chelsea'nin 34 puanla lider olduğu ligde Arsenal 31, Liverpool ve Manchester City 30'ar puan topladı.

La Liga

La Liga'nın 14. haftasına lider giren Real Madrid ile takipçisi Barcelona arasında Camp Nou'da oynanan "El Clasico", Sergio Ramos'un son dakika golüyle 1-1 berabere bitti.

Bu skorla Madrid ekibi, yenilmezliğini sürdürdü. Barcelona'da milli futbolcu Arda Turan, 78. dakikada Andre Gomes'in yerine oyuna girdi.

Zirve takipçilerinden Sevilla, Granada deplasmanından 2-1 mağlup ayrıldı, Atletico Madrid de sahasında Espanyol ile golsüz berabere kaldı.

Puanını 34'e yükselten Real Madrid, en yakın takipçisi Barcelona ile arasındaki 6 puanlık farkı korudu. 27 puanlı Sevilla üçüncü, 25 puanı bulunan Atletico Madrid ise dördüncü sırada yer aldı.

Bundesliga

Bundesliga'nın sürpriz takımı Leipzig, ligin 13. haftasında sahasında Schalke 04'ü 2-1 mağlup ederek art arda 8. galibiyetine ulaştı ve bu sezon ilk defa yer aldığı birinci ligdeki namağlup unvanını korudu.

Şampiyonluğun en büyük adayı Bayern Münih, Mainz 05 deplasmanında 3-1 galip geldi.

Bayer Leverkusen, milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun gol attığı maçta, evinde Freiburg ile 1-1'lik beraberliği bozamadı.

Hertha Berlin, Wolfsburg'u 3-2, Hoffenheim da Köln'ü 4-0 geçerek haftayı 3 puanla kapadı.

Ligde 13 hafta sonunda 33 puan toplayan Liepzig, Bayern Münih'in 3 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor. Bu iki takımı, 27 puanla Hertha Berlin ve 25'er puanla Hoffenheim ile Eintracht Frankfurt izliyor.

Serie A

Serie A'nın liderlik koltuğunda oturan Juventus, ligin 15. haftasında ağırladığı Atalanta'yı 3-1 yendi.

Maçlarını kazanan Roma, Milan ve Napoli, Juventus'u takibini sürdürdü. Roma, derbide konuk olduğu Lazio'yu 2-0, Milan evinde Crotone'yi 2-1, Napoli de sahasında Inter'i 3-0 mağlup etti.

Ligde 36 puanla lider durumdaki Juventus, Roma ve Milan'ın 4, Napoli, Lazio ve Atalanta'nın 8 puan önünde bulunuyor.

Ligue 1

Lider Nice, Ligue 1'in 16. haftasında, evinde Toulouse'u 3-0'lık skorla geçti.

Son 4 yılın şampiyonu Paris Saint-Germain (PSG), deplasmanda Montpellier'ye 3-0 mağlup olarak zirve yarışında önemli bir kayıp yaşadı.

Ligin bir diğer iddialı takımı Monaco ise sahasında Bastia'yı 5-0 yendi.

Bu sonuçların ardından Nice, 39 puanla liderliğini sürdürdü. 36 puanı bulunan Monaco ikinci, 35 puanlı PSG ise üçüncü sırada yer aldı

Sıradaki Haber
Manchester United "1-1" eriyor!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz