Futbol

Avrupa'nın yabancı kralları!

01 Ocak 2016 Cuma 10:21 - Son Güncelleme 01 Ocak 2016 Cuma 08:47

Avrupa'da ve Süper Lig'de gol krallığı zirvesinde, yabancı futbolcular yer aldı.

Avrupa futbolunun 5 büyük ligi ve Spor Toto Süper Lig'de geride kalan maçlar sonunda gol krallığında yabancı oyuncular zirvede yer aldı.

İspanya dışında ilk yarıların sona erdiği Almanya, Fransa, İtalya ve İngiltere olmak üzere 5 büyük ligde gol krallığının zirvesinde yabancı isimler bulundu. Süper Lig'de de devre bittiğinde yabancı oyuncular birinciliği bırakmadı.

İtalya'da Arjantinli Gonzalo Higuain, İngiltere'de Belçikalı Romelu Lukaku, İspanya'da Uruguaylı Luis Suarez, Almanya'da Gabonlu Pierre-Emerick Aubameyang, Fransa'da İsveçli Zlatan Ibrahimovic, Süper Lig'de ise Alman Mario Gomez ve Kamerunlu Samuel Eto'o gol krallığı yarışında başı çekti.

İtalya'da ilk 10'un 8'i yabancı

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) takımların gol yükünü çoğunlukla yabancı futbolcular çekti.

Serie A'da gol krallığındaki ilk 10 futbolcudan 8'inin yabancı olması dikkati çekti. Arjantinli Gonzalo Higuain, Napoli formasıyla 16 gol atarak uzak ara gol krallığında önde gidiyor.

Fiorentina'dan Hırvat Nikola Kalinic ve Sampdoria'dan Brezilyalı Eder 10'ar, Milan'dan Kolombiyalı Carlos Bacca ve Juventus'tan Arjantinli Paulo Dybala sekizer, Inter'den Arjantinli Mauro Icardi, Roma'dan Hırvat Miralem Pjanic, Fiorentina'dan Bosna Hersekli Josip Ilicic ile İtalyan futbolcular Empoli'den Massimo Maccarone ve Napoli'den Lorenzo Insigne yedişer golle listede yer alıyor.

Almanya ve Fransa'da ilk 5'te dörder yabancı

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ve Fransa Birinci Futbol Ligi'ndeki (Ligue 1) gol krallığı mücadelesinde ilk 5'e dörder yabancı futbolcu girdi.

Borussia Dortmund'dan Gabonlu Pierre-Emerick Aubameyang, Bundesliga'da 18 golle zirvenin sahibi oldu. İkinci sıradaki Polonyalı Robert Lewandowski, Bayern Münih forması altında 15 gol kaydetti. İlk 5'teki tek Alman, 14 golle Bayern Münih'ten Thomas Müller oldu. Müller'i 11 golle Bayer Leverkusen'dan Meksikalı Javier Hernandez ve 9 golle Hertha Berlin'den Fildişi Sahilli Salomon Kalou takip etti.

Ligue 1'in gol krallığında başta yer alan İsveçli Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint-Germain'de attığı 15 golle rakiplerini geride bıraktı. Olympique Marsilya'dan Belçikalı Michy Batshuayi, Lorient'ın Kamerunlu oyuncusu Benjamin Moukandjo attıkları 11'er golle Ibrahimovic'i izledi. Paris Saint-Germain'in diğer golcüsü Uruguaylı Edinson Cavani'nin 10 golle 4. olduğu listede, Nice'in Fransız futbolcuları Valere Germain ve Hatem Ben Arfa yedişer golle 5'inciliği paylaştı.

İspanya'da ilk üç yabancı

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) gol krallığında ilk üç sırayı yabancı futbolcular aldı.

Barcelona'dan Luis Suarez'in 15 golle önde götürdüğü yarışta, takım arkadaşı Brezilyalı Neymar ve Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo 14'er golle sıralandı.

Gol krallığının iddialı isimlerinden Katalan ekibinin yıldızı Lionel Messi ise yaşadığı sakatlığın da etkisiyle 6 golde kaldı.

İngiltere'de Lukaku-Vardy yarışı

İngiltere Premier Lig'de Everton'ın Belçikalı forveti Romelu Lukaku ile Leicester City'den İngiliz Jamie Vardy, 15'er golle en skorer oyuncular oldu.

Penaltıdan golü bulunmayan Lukaku, bu sayede rakibinin önünde zirveye çıktı. Watford formasıyla 14 gole ulaşan Nijeryalı Odion Ighalo, iki futbolcunun arkasında yer aldı.

Leicester City'nin Vardy ile birlikte en dikkat çeken ismi Cezayirli Riyad Mahrez de rakip filelere 13 gol gönderdi.

Süper Lig'de gol yükünü yabancılar çekti

Spor Toto Süper Lig'de gol krallığı tablosunun ilk 5 ismi de yabancılardan oluştu.

Ligin ilk yarısı sonunda Beşiktaş'ın golcüsü Alman Mario Gomez ve Antalyaspor'un Kamerunlu forveti Samuel Eto'o, rakip kalelere gönderdikleri 13'er golle listenin başına çıktı.

Eto'o ve Gomez'i Akhisar Belediyespor'dan 11 golle Kolombiyalı Hugo Rodallega, dokuzar golle Çaykur Rizespor'dan Kamerunlu Leonard Kweuke ve Osmanlıspor'dan Senegalli Papa Ndiaye izledi.

Sıradaki Haber
İşte 2015'e damga vuran olaylar
Yükleniyor lütfen bekleyiniz