Futbol

Avrupa'nın "yenilgisiz kalesi"

09 Aralık 2014 Salı 12:09 - Son Güncelleme 09 Aralık 2014 Salı 12:16

Paris Saint-Germain, çıktığı 23 maçta 15 galibiyet aldı, 8 kez berabere kaldı.

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris Saint-Germain, Avrupa'nın önde gelen ligleri arasında tek "yenilmeyen" takım olarak dikkati çekti.

Paris Saint-Germain, Avrupa futbolunun 5 büyük ligi olarak adlandırılan Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya'daki takımlar arasında bu sezon tüm kupalarda yenilmeyen tek takım oldu.

Başkent ekibi, Ligue 1, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Fransa Süper Kupası'nda çıktığı 23 maçta 15 galibiyet aldı, 8 kez berabere kaldı.

En iyi lig performanslarından biri

Paris Saint-Germain, 28 yıl sonra bir kez daha Ligue 1'in 17. haftasını "namağlup" geçti.

Son olarak 1985-1986 sezonunda ligin ilk 17 maçında yenilgi yüzü görmeyen başkent ekibi, bu sezon aynı periyodu 10 galibiyet, 7 beraberlik ile tamamlayarak ikinci kez "namağlup" bir performansa ulaştı.

Ligue 1'de 37 puan toplayan Paris Saint-Germain, lider Olympique Marsilya'nın 1 puan gerisinde ikinci sırada bulunuyor.

Olympique Lyon'un performansına yaklaşıldı

Laurent Blanc'ın öğrencileri, Olympique Lyon'un 8 yıl önceki 26 maçlık en iyi sezon başlangıcı serisine de yaklaşmayı başardı.

Başkent ekibinin 23 maçlık serisine karşın Olympique Lyon, 2005-2006 sezonunda tüm kupalarda 26 maç boyunca yenilgi yüzü görmemişti.

Büyük liglerin en iyi pas yapan takımı

Ligue 1'de bu sezon yüzde 88,65'lik pas isabet yüzdesiyle oynayan Paris Saint-Germain, bu alanda en iyi lig ortalamasına sahip takım olarak ön plana çıktı.

İspanya'da Barcelona yüzde 88,34, İtalya'da Roma yüzde 87,37 ile Paris Saint-Germain'i takip etti.

Paris Saint-Germain ayrıca, liginde 65,2'lik topa sahip olma yüzdesiyle de Avrupa'nın en başarılı ekiplerinden biri olmayı başardı. Bu alanda Bayern Münih yüzde 70,3 ile zirvede yer alırken, Barcelona yüzde 68,7 ile ilk iki sırada yer aldı.

En yakın performans Chelsea'ye ait

Bu sene yalnızca ligde oynadığı son maçta deplasmanda Newcastle United'a 2-1 yenilen Chelsea, Paris Saint-Germain'e en yakın sezon başlangıcı performansını sergiledi.

Portekizli teknik adam Jose Mourinho yönetimindeki "Maviler", şu ana kadar lig, kupa ve Şampiyonlar Ligi'nde 22 maçta 16 galibiyet, 5 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı.

Paris Saint-Germain ve Chelsea'nin ardından Alman ekibi Bayern Münih, Avrupa'nın önde gelen liglerinin en başarılı takımlarından biri olarak göze çarptı.

Bavyera ekibi, liginde "namağlup" lider olmasına rağmen Almanya Süper Kupası'nda Borussia Dortmund'a 2-0, "Devler Ligi"nde Manchester City'ye 3-2 kaybetmekten kurtulamadı.

Bayern Münih bu sezon oynadığı 22 maçta 17 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı.

AA

Sıradaki Haber
Zenit, farklı lider!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz