Futbol

Babasının oğlu

07 Mart 2019 Perşembe 17:11 - Son Güncelleme 08 Mart 2019 Cuma 10:56

İtalyan futbolunun önemli golcülerinden Enrico Chiesa'nın oğlu Federico babasının yolundan ilerliyor. 21 yaşındaki genç futbolcu, İtalya'nın en büyük umutlarından biri.

Enrico Chiesa, İtalya’nın yetiştirdiği en önemli golcülerden biriydi. Kariyerinin en iyi dönemlerini 1999-2002 yılları arasında Fiorentina’da geçiren Chiesa, Fatih Terim ile de birlikte çalışmış ve 2001’de İtalya Kupası’nı kazandıkları o muhteşem kadronun en önemli aktörlerinden biri olmuştu. 3 sezonda 85 kez Mor Menekşeler’in formasını giyen ve 45 gol kaydeden Enrico’nun izinden giden biri var: Oğlu Federico.

Fiorentina alt yapısından yetişen Federico Chiesa, takımının formasını 100. Kez giydi ve henüz 21 yaşında. Hızı, becerisi ve kararlı yapısıyla kendini gösteren yetenekli futbolcu, gençleşmek isteyen İtalya Milli Takımı için de teknik direktör Roberto Mancini'nin en büyük umutlarından biri.

11 kez milli olan Chiesa'nın Fiorentina forması altında da ligde 5, kupada da 6 golü var. Mor Menekşeler ligde 10. sırada yer alıyor.

Chiesa’nın en eleştirilen tarafı ise fiziksel olarak güçlü olmaması. Geçtiğimiz hafta verdiği bir röportajda fiziksel nedenlerle futbolu bırakma noktasına kadar geldiğini anlatan Chiesa, pes etmeyi düşündüğü anda kendisine inanan ailesi ve arkadaşları sayesinde tekrar futbola döndüğünü söyledi.

Chiesa, bu yolda Cristiano Ronaldo’nun çalışma ahlakı ve yönteminden ilham aldığını belirtti.

Fiorentina’da bir ‘babanın oğlu’ daha var. O da Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone’nin oğlu Giovanni. Madrid’de doğan Giovanni 2016’da River Plate’ten Genoa’ya oradan da Floransa’ya geldi ve takımın değişmez oyuncularından biri.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Çin’e gitti, milli takımı bıraktı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz