Futbol

Barça ve Messi bitti

17 Nisan 2014 Perşembe 14:59 - Son Güncelleme 17 Nisan 2014 Perşembe 15:04

İspanyol basını, Kral Kupası'nı kaybeden Barcelona ve Messi'nin devrini kapattı.

İspanya'da Kral Kupası'nı (Copa del Rey) Real Madrid'in kazanması üzerine, futbolda "Barcelona ve Messi döneminin bittiği" öne sürüldü.

İspanyol basınının iddiasına göre, "Her yıl kupalar kazanan, futboluyla tüm dünyadaki futbolseverleri kendine hayran bırakan" Barcelona ile "dünyanın en iyi futbolcusu Lionel Messi"nin dönemi sona erdi.

Kupa finalinde dün akşam Real Madrid'e 2-1 yenilen Barcelona, teknik direktör Frank Rijkaard'ın sözleşmesinin feshedildiği yıl olan 2008'den sonra ilk defa bir sezonu kupasız kapatma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde de Atletico Madrid'e elenen Katalan temsilcisi, ligin bitimine 5 hafta kala matematiksel olarak şampiyonluk olasılığını devam ettirse de La Liga'da kupa kaldırabilmesi için puan kaybına uğramaması gerekiyor.

İspanyol basınından Sport, Kral Kupası'nın ardından "Bu dönem bitti, yenisi başlasın" başlığını atarken, El Mundo Deportivo "Ne sopa! Barça, arka arkaya 3 yenilgi aldığı trajik haftasını finalde Real Madrid'e kaybederek noktalıyor", Marca "Şaşalı zaferlerin dönemine son", AS "Bir dönem bitti", La Vanguardia "Barça felaketi bütünleştirdi", El Pais "Madrid, düzensiz ve derinden yeniden yapılanmaya doğru giden bir Barça karşısında kupayı kazanıyor" başlıklarını kullandı.

- Messi'nin "sorunları var"

Dünyanın en iyi futbolcularından biri görülen, 4 kez FIFA Altın Top ödülünü kazanan 26 yaşındaki Lionel Messi'nin, bu sezonki formsuzluğu da tartışmalara neden oldu. İspanyol basınında, Messi'nin "son 3 maçta sahada adeta yürüdüğü", "varlığının belli olmadığı" ve "her zamanki belirleyici futbolunu ortaya koyamadığı" savunuldu.

Katalonya'nın önemli gazetelerinden La Vanguardia, Messi ile ilgili Barcelona kulübüne yönelik eleştirisini, "Dünyanın en iyi futbolcusuna sahip olup 10 kişiyle oynamak" ifadeleriyle yaptı.

Sport gazetesi de "Barça'nın sorunu Messi değil ama Messi'nin sorunu var" başlığıyla verdiği haberde, şu ifadeleri kullandı:

"Barça'nın bu sezonki 3 hayati maçı ve Messi'den sıfır gol, sıfır katılım. Dünyanın en iyi futbolcusu sezonun en kilit döneminde ortadan kayboldu. Bu, Messi'ye bağlılığı olan bir takım için çok büyük bir engel. Messi'ye neler olduğu bilinmiyormuş gibi gözükse de aslında her şey ortada. Guardiola, 'eğer Messi iyi oynamıyorsa, etrafındaki bazı şeylerde bozukluk var demektir' demişti. Bu sezon Messi, saha içinde ve dışında tamamen korumasız bırakıldı. Maliye ile yaşadığı sorunlar, bir aydan fazla sahalardan uzak durmasına neden olan sol ayağındaki sakatlığı, sözleşmesini yenilemek için yapılan görüşmelerde Barcelona kulübü yöneticilerinin kullandığı üslup ve son olarak Neymar'ın transfer edilip takımda liderlik tartışması başlatılması, Arjantinli futbolcunun yaşadığı en büyük sorunlar oldu."

- Maçın adamı "Gareth Bale"

Öte yandan, Kral Kupası finalini canlı veren İspanyol devlet televizyonu TVE, her yıl olduğu gibi maçın en iyi futbolcusunu seçmek için sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla anket düzenledi. Ancak anket sonucunda Barcelona'nın kalecisi Pinto'nun oyların yüzde 75'ini alması, kanal yetkililerince uygun bulunmadı ve sıralamada değişiklik yapıldı. Pinto'ya verilen oyları yok sayan TVE yetkilileri, Real Madrid'in ikinci golünü atan Gareth Bale'i, yüzde 20'lik oy oranıyla maçın en iyi futbolcusu ilan etti.

Oylamada, Madrid temsilcisinin ilk golünü kaydeden Di Maria yüzde 16 ile ikinci, takım arkadaşı Isco yüzde 16 ile üçüncü, Barcelona'nın tek golünü atan Bartra yüzde 9 ile dördüncü, Real Madrid'in emektar kalecisi Casillas ise yüzde 6 ile beşinci sırada yer aldı.

Sıradaki Haber
Mancini için sürpriz iddia
Yükleniyor lütfen bekleyiniz