Futbol

Barça'da bedava bilet uygulamasına son

16 Ekim 2013 Çarşamba 18:42 - Son Güncelleme 16 Ekim 2013 Çarşamba 18:47

Nou Camp Stadı'na 7 yaşından küçük çocuklar artık bedava giremeyecek.

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona Kulübü'nün, Nou Camp Stadı'na 7 yaşından küçük çocukların bedava girmesiyle ilgili uygulamaya son verdiği belirtildi.

Kulüp sözcüsü Toni Freixa, 7 yaşından küçük çocukların bundan böyle, takımın maçlarını oynadığı 100 bin seyirci kapasiteli Nou Camp Stadı'na biletsiz giremeyeceğini kaydetti.

Uygulamanın, 26 Ekim'de oynanacak Barcelona-Real Madrid maçı ile son bulacağını kaydeden Frexia, geçen sezonki Barcelona-Getafe maçında 7 yaş altında 10 bin çocuğun olduğunu hatırlatarak, "Real Madrid maçında seyirci sayısı, stat kapasitesinin çok üzerine, 140 binlere çıkabilir" dedi.

Kulüp yetkilileri, Barcelona-Real Madrid maçına 30 binden fazla çocuğun getirileceği yönünde duyum aldıklarını ifade etti.

Kulüp başkanı Sandro Rosell de alınan karar ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "(Rosell, bir çocuğu öldürdü) yerine (Rosell, çocukların girişine izin vermiyor) demelerini tercih ederim'' dedi.

26 Ekim'deki maçın biletlerinin tükendiği, taraftarın ise alınan karara büyük tepki gösterdiği kaydedildi.

İspanya'da 2007'de yılında uygulamaya konulan ve 2010'da genişletilen yasa gereği, spor müsabakalarının veya kültürel aktivitelerin yapıldığı alanlara giren her kişinin, bileti ve oturacak yeri olması zorunluluğu getirilmişti.

Sıradaki Haber
İbrahimoviç'ten ağlatan mesaj
Yükleniyor lütfen bekleyiniz