Futbol

Barça'da gözler Martino'ya çevriliyor!

02 Aralık 2013 Pazartesi 11:55 - Son Güncelleme 02 Aralık 2013 Pazartesi 11:57

''Martino'nun Barcelona'sı'' üzerindeki şüpheler artıyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Ajax'a ve 5 gün sonrasında ligde deplasmanda Athletic Bilbao'ya yenilen Barcelona, İspanyol basınında tartışılmaya başlandı.

Sezon başında alınan galibiyetlere rağmen teknik direktör Gerardo Martino'nun oynattığı futbolu eleştiren İspanyol spor yazarları, son 5 günde gelen yenilgilerin ardından Katalan takımı üzerindeki şüphelerin arttığını savundu. Yapılan genel yorumlarda, ''Barça'nın geçtiğimiz yıllardaki göze hoş gelen, oyunu kontrol eden futbolunun bu yıl silindiği'' savunuldu.

Athletic Bilbao karşısında alınan 1-0'lık yenilgi sonrasında ''Patinaj'' manşetini atan El Mundo Deportivo gazetesi, ''Yenilginin cevabı yok. Barça, arka arkaya ikinci maçını kaybetti. İlk yarı iyi olsa da ikinci yarı çöktü. Yediği golü telafi etme kabiliyetini gösteremedi'' yorumunu yaptı.

Diğer bir Katalan gazetesi Sport da ''Bu bizim Barça değil'' başlığını kullanarak, ''Barça, bu sezon ligde ilk yenilgisini alarak Atletico Madrid ve Real Madrid'in yaklaşmasına izin verdi'' diye yazdı. ''Messi'siz Barcelona, San Mames'de tökezledi'' yorumunu yapan gazete, Barça'nın, yıldız futbolcusu Messi geri dönene kadar lig liderliğini korumasının şüpheli olduğunu savundu.

''Barça sönüyor, Madrid büyüyor'' ifadesini başlığına çıkaran Marca gazetesi de ''San Mames duvarına çarpan Barcelona'nın arka arkaya iki yenilgi alması normal bir şey değil'' dedi. As gazetesi de, ''Barça'nın mağlubiyeti, Atletico'yu liderliğe ortak, Real Madrid'i de 3 puan daha yaklaştırdı'' ifadesini öne çıkardı.

Bu arada Barcelonalı futbolcular ve teknik heyet, maçın 57. dakikasında, önünde sadece kaleci olan Neymar'ı faul yaparak durduran Iturraspe'ye kırmızı kart göstermediği için maçın hakemini eleştirdi. Arjantinli teknik adam Martino ise maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, "İlk yarı, bu sezonun en iyi futbolundan birini oynadık. Kazandığımız zamandan daha iyi bir Barcelona gördüm. Kaybettiğiniz zaman futbolunuzu savunamazsınız ama ben yapmak zorundayım. Normalde bizim takımda fazlasıyla olan son pası verme ve vuruşu yapma ayrıntısını bu maçta yakalayamadık'' dedi.

Öte yandan Barça'nın, yenilmesine rağmen, La Liga'da son 53 haftadır lider durumda olmasıyla, Real Madrid'in 1986-87 ve 1987-88 sezonlarındaki rekorunu egale ettiği hatırlatıldı.

İLGİLİ HABERLER

Sıradaki Haber
(VİDEO) Denizli imzayı attı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz