Futbol

Barcelana, Real Madrid'i 90+3'te Messi ile yıktı

23 Nisan 2017 Pazar 23:25 - Son Güncelleme 24 Nisan 2017 Pazartesi 00:53

"El Clasico"'da Barcelona güldü. İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) zirve yarışını yakından ilgilendiren dev maçta Barcelona, Real Madrid'i Messi'nin 90+3'teki golü ile 3-2 yendi ve averajla liderliğe yükseldiBarcelona formasıyla resmi maçlardaki gol sayısını 500'e çıkaran Arjantinli yıldız, El Clasico'nun en golcü unvanını eline geçirdi. 

Ev sahibi Real Madrid'de Ramos kırmızı kartla oyun dışında kalıken Barça forması giyen ve sakatlıktan dönen milli futbolcumuz Arda Turan, yedek kulübesinde oturdu.

Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanan "El Clasico" gol düellosuna sahne oldu. Ev sehibi ekip, Casemiro ile 28. dakikada 1-0 öne geçti. Barcelona bu gole 33'te Messi ile yanıt verdi: 1-1 Dev mücadelenin ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

Konuk Barcelona, 73. dakikada Ivan Rakitic'in golü ile 2-1 öne geçti. Real Madrid, bu golün şokunu daha üstünden atmadan sahada 10 kişi kaldı. Real Madrid'in kaptanı Sergio Ramos 78. dakikada kırmızı kart gördü.

Real Madrid, eksik kalmasına rağmen 86'da sonradan oyuna giren James Rodriquez ile 2-2 eşitliği yakaladı. Dev mücadelede son sözü Arjantinli süper yıldız Lionel Messi söyledi. 90+3. dakikada Barcelona'yı 3-2 öne geçiren Messi, takımına 3 puanı getiren isim oldu.

Barcelona, bu skorla puanını 75'e çıkartıp, averajla maç eksiği bulunan Real Madrid'in önünde liderliğe yükseldi. La Liga'da çok uzun bir aradan sonra liderlikten inen Real Madrid'in eksik olan deplasmandaki Celta Vigo maçının tarihi henüz belirlenmedi.

Messi tarihe geçti

Santiago Bernabeu'da rakip fileleri iki kez havalandıran Messi, Barcelona formasıyla resmi maçlardaki gol sayısını 500'e çıkardı. Ayrıca El Clasico maçlarında 16 gole ulaşan Messi, bu karşılaşmaların en golcü oyuncusu unvanını paylaştığı Real Madrid efsanesi Alfredo Di Stefano'yu da (14) geride bıraktı.

Arda yedek kulübesinde

Öte yandan yaklaşık bir ay süren sakatlıktan çıkan Arda Turan, Barcelona'da maç kadrosunda yer alsa da teknik direktör Luis Enrique tarafından şans bulamayıp yedek kulübesinde oturdu.

Sıradaki Haber
City'i uzatmada deviren Arsenal FA Cup'ta finalde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz