Futbol

Barcelona, Elche'yi gole boğdu

05 Ocak 2014 Pazar 19:02 - Son Güncelleme 05 Ocak 2014 Pazar 19:10

La Liga'da Barcelona, Elche'yi 4-0 mağlup etti ve liderlik ünvanını geri aldı.

La Liga'da liderlik koltuğunu maç fazlası ile Atletico Madrid'e kaptıran Barcelona, Elche'yi 4-0 mağlup etti. Alexis Sanchez'in hat-trick yaptığı maçta Barcelona, puanını 49'a yükseltti ve averajla yeniden lider oldu.

Katalan ekibinde Messi mücadeleyi tribünden izlerken, takımın diğer yıldızı Neymar yedek kulübesinde başladı.

Barça adeta golle başladı
Barcelona, mücadeleye adeta golle başladı. 7. dakikada ceza alanda topla buluşan Alexis Sanches, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Barcelona'nın ikinci golü geldi. Fabregas'ın şık ara pasında savunmanın arkasına iyi sarkan Pedro, kaleci Tono'dan sıyrılarak yerden yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı: 2-0.

26. dakikada sağ kanattan hareketlenen Montoya'nın arka tarafa çevirdiği topu önünde bulan Pedro'nun bekletmeden yaptığı vuruşta top az farkla auta gitti.

30. dakikada Lomban'ın kale önünde uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Pedro, müsait pozisyonda aşırtma bir vuruşla şansını deneyince top üstten dışarı gitti.

43. dakikada ani gelişen Barcelona atağında ceza sahası içi sol çaprazda topu alan Pedro, arka direkteki Alexis'e aktardı pasını. Şilili yıldızın dar açıdan yaptığı vuruş kaleyi bulmadı ve ilk 45 dakika 2-0'lık Barcelona üstünlüğüyle sona erdi.

Alexis şov başlıyor
Karşılşamanın ikinci yarısında da oyunun genel görüntüsü değişmedi ve Barcelona oyunun kontrolünü elinde tutan taraf oldu.

48. dakikada Iniesta'nın pasında savunmanın arkasına sarkan Fabregas ceza sahası içinde Niguez'in müdahelesiyle yerde kalınca maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanmak üzere topun başına geçen Xavi, topu yandan dışarı gönderdi.

58'de Iniesta'nın pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Pedro, rakibinden sıyrılarak plase bir vuruşla kaleyi yokladı ama top uzak kale direğinin hemen yanından dışarı gitti.

63. dakikada ani gelişen Barcelona atağında soldan ceza sahasına sokulan Pedro, müsait pozisyondaki Alexis'e aktardı pasını. O da yaptığı düzgün vuruşla kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti: 3-0.

69'da bir kez daha sahneye Alexis Sanchez çıktı. Şilili yıldız, kaleye yaklaşık 25 metrelik mesafeden kazanılan serbest vuruşta yaptığı mükemmel vuruşla Tono'yu bir kez daha avladı ve farkı dörde çıkarttı: 4-0

Maçın geri kalan bölümlerinde ise gol sesi çıkmadı ve 90 dakika sonunda üç puan Barcelona'nın oldu.

Etiketler : BarcelonaLa Liga
Sıradaki Haber
Futbol dünyası yasta
Yükleniyor lütfen bekleyiniz