Futbol

Barcelona, New York'ta ofis açtı

07 Eylül 2016 Çarşamba 17:20 - Son Güncelleme 07 Eylül 2016 Çarşamba 14:22

Barcelona, yeni ticari kaynaklar oluşturmak amacıyla New York'ta ofis kurdu

İspanya'nın dünyaca ünlü kulübü Barcelona, ABD pazarına açılarak yeni ticari kaynaklar oluşturmak amacıyla New York kentinde ofis kurdu.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, başkan Josep Maria Bartomeu ile bazı yöneticilerin yanı sıra futbol takımıyla özdeşleşmiş Brezilyalı efsane oyuncu Ronaldinho ve İspanya Milli Takımı ile Real Madrid'in eski golcülerinden İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) bu ülkedeki elçisi Raul Gonzalez'in de açılışta hazır bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, alınan bu stratejik kararın kulübe yeni gelir kaynakları kazandırmak için önemli olduğu ve 2016-2021 yıllarında 1 milyon avroluk bir gelirin hedeflendiği aktarıldı. Ayrıca, kulübün 2014'te Hong Kong'da açtığı ofisle Asya pazarına girdiği hatırlatılarak, bundan böyle ticari faaliyetlerin 7 gün 24 saat genişleyerek süreceği kaydedildi.

Ofisin öncelikleri arasında sosyal yardım faaliyetlerinin olduğuna da değinilerek, buradaki amacın yeni "taraftar kulüpleri" teşvik etmek ve ABD'deki "Barcelona Vakfı"nın varlığını arttırmak olduğu ifade edildi.

Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu, basın mensuplarına verdiği demeçte, ofisin ticari hedefinin yanında sosyal ve vakıf görevinin de olacağını aktararak, "Ulusal Kadınlar Futbol Ligi'nde mücadele edecek bir takım kurmak istiyoruz." dedi. Kuzey Amerika'daki tek spor projelerinin bu olmadığının altını çizen Bartomeu, yerel ligde yarışacak bir futsal takımı kurmayı düşündüklerini de belirtti.

Son olarak, Katalan kulübünün şu an Florida'da "FCB Escola" adında futbol okullarının varlığına da dikkati çeken İspanyol spor adamı, "Önümüzdeki günlerde Charlotte'ta da okul açmayı planlıyoruz. Bu projeler taraftarımızla daha da iç içe olmamıza yardım edecek." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Danimarkalı golcü Nottingham Forest’te
Yükleniyor lütfen bekleyiniz