Futbol

Barcelona, Real Madrid'i dağıttı!

21 Kasım 2015 Cumartesi 21:02 - Son Güncelleme 21 Kasım 2015 Cumartesi 23:45

"El Clasico"da Barcelona, Real Madrid'i deplasmanda 4-0 yendi.

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 12. haftasında oynanan ve "El Clasico" olarak adlandırılan maçta Barcelona, Real Madrid'i adeta ezdi, geçti. Katalanlar, tüm dünyanın nefesine keserek izlediği dev mücadelede, Real Madrid'i deplasmanda 4-0 mağlup etti.

Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanan maçta Barcelona'nın gollerini Suarez (2), Neymar ve İniesta attı. Real Madrid'de İsco 84. dakikada kırmızı kart gördü.

Bu sonuçla puanını 30 çıkaran Barcelona La Liga'da liderliğini sürdürürken Real Madrid ise 24 puanda kaldı.

KARŞILAŞMANIN DETAYLARI...

Karşılaşmaya çok iyi başlayan Barcelona, 7. dakikada Neymar ile Real Madrid kalesi önünde bir pozisyon yakaladı. Brezilyalı futbolcunun, ceza sahasının sol tarafından çektiği sert şutta, top üstten auta gitti. 11. dakikada Sergi Roberto'nun güzel ara pasında Real Madrid ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Luis Suarez, şık bir vuruşla Barcelona'yı 1-0 öne geçiren golü attı.

Kontrollü ve sakin bir futbol oynayan, Real Madrid'in yıldız futbolcularına boşluk bırakmayan Barcelona'da Sergio Roberto ve Iniesta, hucümda takımı yönlendiren isimler olurken, Katalan takımının son dönemlerdeki formda forvetleri Luis Suarez ve Neymar, topla her buluştuklarında etkili oldular.

39. dakikada bu kez Iniesta'nın güzel ara pasında topla buluşan Neymar, farkı 2'ye çıkardı: 0-2. Bu dakikadan sonra tamamen oyunun kontrolü ele geçiren Barcelona, uzatma dakikalarında Luis Suarez ile üçüncü gole çok yaklaştı. Uruguaylı futbolcunun altı pas içinden çektiği şutta Real Madrid'in defans oyuncusu Marcelo, kale çizgisinden kafayla topu uzaklaştırdı.

Barcelona'nın 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlanan ilk 45 dakika sonunda Real Madrid, beyaz mendil sallayan (arenada kötü boğa güreşi yapan matadoru protesto etmek için yapılan bir gelenek) ve ıslıklayan taraftarının protestolarıyla soyunma odasına gitti. İlk yarının 27. dakikasında Barcelona'da Mascherano sakatlanarak, oyundan alındı. Yerine Mathieu sahaya girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Real Madrid, 47. dakikada Marcelo ve 48. dakikada James Rodriguez ile tehlikeli olsa da kaleci Bravo gole izin vermedi. 53. dakikada Barcelona'nın gelişen kontra atağında rakip ceza sahası içinde Neymar'ın topuk pasında topla buluşan Iniesta, çok sert vurarak skoru 3-0'a taşıdı.

Bu dakikadan itibaren yenilgiyi kabul eden Real Madrid, farkın daha fazla açılmaması için çaba gösterse de 74. dakikada Luis Suarez kendisinin ikinci, takımın dördüncü golünü attı: 0-4

Real Madrid, 68. dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Cristiano Ronaldo ve 81. dakikada altı pasın içinde yükselerek topa kafayı vuran Benzema ile mutlak gol pozisyonları yakalasa da kaleci Bravo'nun güzel kurtarışlarıyla golü atmayı başaramadı.

84. dakikada Neymar'a sert faul yapan Real Madridli futbolcu Isco, kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. İlerleyen dakikalarda skor değişmedi ve maç Barcelona'nın 4-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Rakibini deplasmanda farklı bir skorla yenen Barcelona, puanını 30'a çıkartıp, La Liga'da 12. haftayı lider tamamlamayı garantiledi. Real Madrid ise 24 puanla şimdilik ikinci sırada kaldı.

Benitez'e istifa çağrısı

Santiago Bernabeu Stadı'ndaki Real Madrid taraftarları maç sırasında ve sonunda "Rafa Benitez istifa" diye bağırarak, alınan yenilgi nedeniyle İspanyol teknik direktörü suçladılar.

Taraftarlar, maç sonunda da beyaz mendil salladı.

Messi sahalara döndü

26 Eylül'de Las Palmas'a karşı oynanan maçta sakatlanan Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi, yaklaşık 2 ay aradan sonra ilk kez forma giydi.

Messi'yi yedekler arasında oturtmayı tercih eden teknik direktör Luis Enrique, skor 3-0'a geldikten sonra 56. dakikada Rakitic'in yerine Arjantinli futbolcuyu oyuna aldı.

Stat: Santiago Bernabeu

Hakemler: David Fernandez Borbalan, Raul Martinez, Diego Sevilla

Real Madrid: Navas, Varane, Ramos, Marcelo (Dk. 59 Carvajal), Danilo, Kroos, Modric, Rodriguez (Dk. 55 Isco), Bale, Ronaldo, Benzema

Barcelona: Bravo, Pique, Alba, Alves, Mascherano (Dk. 27 Mathieu), Busquets, Roberto, Rakitic (Dk. 56 Messi), Iniesta (Dk. 77 El Haddadi), Suarez, Neymar

Goller: Dk. 11 ve 74 Suarez, Dk. 39 Neymar, Dk. 53 Iniesta (Barcelona)

Kırmızı kart: Dk. 84 Isco (Real Madrid)

Sarı kartlar: Dk. 30 Alves, Dk. 90+1 Busquets (Barcelona), Dk. 51 Ramos, Dk. 83 Carvajal (Real Madrid)

 

Olağanüstü güvenlik

Paris'teki terör saldırıları sonrası El Clasico'da geniş güvenlik önlemleri alındı.

Bin 200'ü ulusal polis olmak üzere 2 bin 500 kadar güvenlik görevlisi, stat çevresinde ve içinde görev yaptı. Santiago Bernabeu Stadı'nın çevresinde kimlik ve üst kontrolü yapan, bileti olmayanları stada yaklaştırmayan polis, stat çevresinde yer altındaki kanalizasyon ve elektrik şebekelerini de denetledi. Ayrıca stadın çatısına keskin nişancıların konduğu, çok sayıda atlı polisin de görev yaptığı görüldü.

Güvenlik önlemlerinden dolayı, stadın kapıları normalden farklı olarak karşılaşmadan 2 saat önce taraftarlara açılırken, stada girişlerde büyük yoğunluk yaşandı.

Diğer yandan, maç başlamadan önce her iki takımın futbolcuları ve teknik kadrosu saha ortasına gelerek, Paris'teki terör saldırısında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Bu sırada tribünlerde dev bir Fransa bayrağı açıldı. Futbolcular ayrıca, kollarına siyah bant taktı. Karşılaşmayı İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo da statta izledi.

Sıradaki Haber
Celtic sahasında berabere
Yükleniyor lütfen bekleyiniz