Futbol

Bayern Münih yeni patronunu seçti

02 Mayıs 2014 Cuma 23:41 - Son Güncelleme 03 Mayıs 2014 Cumartesi 11:23

Olağanüstü kongrede Karl Hopfner başkanlığa seçildi.

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Bayern Münih'te istifa eden Uli Hoeness'ın yerine başkanlık görevine Karl Hopfner getirildi.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, vergi kaçırmak suçunda hapis cezasına çarptırılan ve başkanlık görevinden 7 hafta önce istifa eden Uli Hoeness'ın yerine geçecek başkanın belirlenmesi için düzenlenen seçimli genel kurul toplantısının sonuçlandığı belirtildi.

Kulübün seçim kurulu tarafından tek aday olarak başkanlık seçimine giren eski asbaşkan Karl Hopfner, bin 593 delegenin kullandığı oyların yüzde 99.6'sını alarak Bayern Münih'in 2016'ya kadar yeni başkanı seçildi.

Sonuçların belli olmasının ardından duygularını dile getiren Bayern Münih'in yeni başkanı Hopfner, "Bana duyduğunuz büyük güven nedeniyle teşekkür ederim. Bu görevi, kulüpte farklı pozisyonlarda 31 yıldır sürdürdüğüm gibi, yine büyük bir tutku ve sevgiyle yerine getireceğim" ifadesini kullandı.

"Bayern ailesinin bir parçası olmaktan gurur diyorum" diyen başkan Hopfner, her zaman kulübün refahı için çalışacağını ve yeni görevinde başarılı olacağına inandığını vurguladı.

Toplantıda oyların tamamına yakınını alan Rudolf Schels asbaşkanlığa, Prof. Dr. Dieter Mayer ise yardımcılığına getirildi.

Sıradaki Haber
Guardiola'dan çarpıcı sözler
Yükleniyor lütfen bekleyiniz