Futbol

Beko, Barcelona'ya ne kadar ödeyecek?

01 Temmuz 2014 Salı 14:15 - Son Güncelleme 01 Temmuz 2014 Salı 14:34

Beko'nun, Katalan ekibine yılda yaklaşık 10 milyon avro ödeyeceği iddia edildi.

Barcelona ile 4 yıllık sponsorluk anlaşması imzalayan Beko firmasının, Katalan ekibine yılda yaklaşık 10 milyon avro ödeyeceği iddia edildi.

İspanya'nın köklü kulüplerinden Barcelona, formasında ticari reklam almama geleneğini 111 yıl sonra 2011-2012 sezonunda bozarken, artık dünyada en çok forma reklamı geliri elde eden takımlardan biri durumuna geldi.

Katalonya'nın sembolü olan ve "Bir kulüpten fazlası" sloganıyla diğer takımlardan farklılığını her zaman öne çıkartan Barcelona, 2008 yılında İspanya'da başlayan ekonomik krize çok fazla direnemedi.

Kadrosunda Lionel Messi, Neymar, Iniesta, Pedro, Alexis, Pique ve Xavi gibi dünyaca ünlü futbolcuları bulunduran Barcelona, ilk kez 2011-2012 sezonunda "Katar Vakfı" ile başladığı ticari reklam girişimini her yıl daha da geliştirdi.

Son olarak Türk firması Beko ile 4 yıllık sponsorluk anlaşması imzalayan Barcelona'da, "karşılıklı gizlilik anlaşması" gerekçe gösterilerek miktar açıklanmasa da İspanyol basını Beko'nun yıllık yaklaşık 10 milyon avro ödeyeceğini öne sürdü.

El Pais gazetesi, Barcelona Kulübü'ne yakın kaynaklara dayandırarak bu rakamı açıklarken, Beko'nun 4 yıl sürecek sponsorluk anlaşmasıyla Katalan temsilcisine önemli bir gelir kazandıracağı ifade edildi.

2014-2015 sezonu itibariyle Barcelona'nın maç formasında toplam 77 milyon avroluk sponsor bulunuyor. Formadan elde edilen sponsor gelirleri Katar Airways 32 milyon, Nike 30 milyon, Beko 10 milyon ve Intel 5 milyon avro şeklinde oluşuyor. Katar Airways ve Beko'nun logoları forma üzerinde, Nike ve Intel'in ise forma içinde yer alıyor.

Barcelona, kulüp tarihinde ilk kez maç forması üzerinde 2006 yılında "UNICEF" logosunu kullandı. Katalan ekibi bunu ekonomik gelir için değil, tam tersine yıllık 1,5 milyon avro ödeyerek UNICEF'e destek için yapıyor.

Etiketler : Barcelonabeko
Sıradaki Haber
Southampton'ın yıldızını Liverpool kaptı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz