Futbol

Belarus'ta futbolseverlerden maçları boykot etme kararı

04 Nisan 2020 Cumartesi 17:41 - Son Güncelleme 04 Nisan 2020 Cumartesi 20:19

Avrupa'da liglerin ertelenmediği tek ülke olan Belarus'ta futbolseverler maçları boykot kararı aldı. Doğu Avrupa ülkesinde 6 takımın taraftarları, futbol federasyonundan karşılaşmalara ara vermesini istedi.

Belarus'ta futbol federasyonunun yapamadığını taraftarlar hayata geçirdi.

Avrupa'da ligleri ertelemeyen tek ülke olan Belarus'ta, koronavirüs kaynaklı ilk ölümlerin gerçekleşmesinin ardından taraftarlar maçları boykot etmeye başladı.

Doğu Avrupa ülkesinde, Minsk, Dinamo Brest, BATE Borisov, Shakhtar Soligorsk, Neman Grodno ve Vitebsk kulübünü destekleyenler, insan sağlığının hiçe sayıldığını belirterek statlara gitmeme kararı aldı.

Altı kulübün taraftarları, diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Belarus'ta da lige ara verilmesini talep etti.

Bu tepkiler üzerine daha önce "Kritik bir durum yok her türlü tedbiri alıyoruz" diyen Futbol Federasyonu Başkanı Vladimir Bazanov, "Ligin tamamını oynatacağımızı söylemiyoruz. Herhangi bir kritik durum oluşursa, o zaman ligi durduracağız" açıklamasını yaptı.

Bu arada Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği de Belarus'ta futbol maçlarının devam etmesini "akıl almaz bir durum" olarak tanımladı.

Öte yandan bazı çevreler, Belarus liginin yayın haklarının son günlerde çok sayıda ülkeye satılmasından dolayı federasyonun maçları ertelemediğini ileri sürdü.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Belarus'ta ertelenmeye sıcak bakılmıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz