Futbol

"Benim ve UEFA'nın itibarı zarar görebilir"

28 Eylül 2015 Pazartesi 21:00 - Son Güncelleme 28 Eylül 2015 Pazartesi 21:01

Platini: "Bilgi paylaşmak için İsviçreli yetkililerle geçen cuma günü görüştüm"

UEFA Başkanı Michel Platini, İsviçre Savcılığı tarafından soruşturma açılan FIFA Başkanı Joseph Blatter'in, şahsına verdiği belirtilen 1,8 milyon avronun, kendisinin ve UEFA'nın itibarına zarar verebileceğinin farkında olduğunu ifade etti.

Platini yaptığı yazılı açıklamada, kanuna aykırı davranmakla suçlandığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Devam eden soruşturmaya saygımdan dolayı detaylı açıklama yapmaktan kaçınıyorum. 1998-2002 yıllarında FIFA adına futbol ile bağlantılı bir çok konuda çalışıyordum. Tam zamanlı bir işti ve görevim herkes tarafından biliniyordu. Çalışmamın karşılığı o zaman belirlenmişti ve Şubat 2011'de FIFA tarafından bana 2 milyon İsviçre frangı ödeme yapıldı. Bu gelir, tüm yetkililere, İsviçre yasası çerçevesinde bildirildi."

FIFA Etik Komitesi'ni bugün bilgilendirerek, bu sorunu temizlemek için ne bilgi gerekiyorsa paylaşmaya hazır olduğunu bildirdiğini ifade eden Platini, "Suçlanan biri olarak değil, bilgi paylaşmak için İsviçreli yetkililerle geçen cuma günü görüştüm" vurgusunu yaptı.

Platini, yaşananlardan ötürü kendisinin ve kurumunun zarar görebileceğini aktararak, "Bu yaşananların benim ve UEFA'nın itibarına ve imajına zarar verebileceğinin farkındayım. Tüm enerjimi sorunları ve yanlış anlaşılmaları en kısa sürede çözmek için kullanacağım" şeklinde görüş belirtti.

İsviçre yargısı, 1999 ve 2002 yılları arasındaki hizmeti için Platini'ye 2011 yılı şubat ayında ödenen bu parayla FIFA'nın zarara sokulduğu görüşünde. 2002'de FIFA Yönetim Kurulu'na giren Platini, sonraki yıllarda Blatter'in yeniden seçilmesinde önemli rol oynamıştı.

Blatter hakkında 25 Eylül'de, "ceza gerektirecek kötü yönetim" ve "zimmete geçirme" iddiaları nedeniyle İsviçre Savcılığı tarafından ceza soruşturması açılmıştı.

Karayipler Futbol Federasyonu ile 12 Eylül 2005'te imzaladığı sözleşmenin FIFA'ya zarar verecek olmasına rağmen, bu anlaşmayı uygulamaya koyan Blatter'in FIFA'nın çıkarlarına ters düştüğü için suç işlediği belirtilmişti. Suçlamalar arasında Blatter'in, UEFA Başkanı Michel Platini'ye 1,8 milyon avro verdiği iddiası da bulunuyor.

Sıradaki Haber
Mascherano'ya vergi kaçırma suçlaması
Yükleniyor lütfen bekleyiniz