Futbol

Benzema'nın milli takıma dönmesi...

14 Mart 2016 Pazartesi 16:54 - Son Güncelleme 14 Mart 2016 Pazartesi 15:00

Fransa Spor Bakanı Patrick Kanner, Benzema hakkında konuştu.

Fransa Spor Bakanı Patrick Kanner, şantaj suçlamasıyla hakkında dava açılan Real Madridli futbolcu Karim Benzema'nın, milli takıma dönmesi için koşulların henüz müsait olmadığını söyledi.

Bakan Kanner, Versaille Mahkemesi'nin 28 yaşındaki Benzema üzerindeki adli denetimi kaldırma kararı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Fransa Milli Takımı'nda forma giyebilmek için etik kurallara saygı gösterilmesi gerektiğine inandığını belirten Kanner, "Benzema'nın milli takıma dönmesi için koşullar henüz oluşmadı. Yine de son kararı, federasyon ve milli takım teknik direktörü verecek" ifadelerini kullandı.

Kanner, Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet ve milli takım teknik direktörü Didier Deschamps'ın vereceği karara saygı duyacağını belirtti.

Deschamps, L'Equipe gazetesine yaptığı açıklamada, Benzema'yı tekrar kadroya çağırabileceği sinyalini vermişti. Fransız basını ise son kararı federasyon başkanı Le Graet'in vereceği görüşünü savunuyor.

Mahkeme, Benzema ile şantaja maruz kaldığı öne sürülen Lyonlu Mathieu Valbuena arasındaki görüşme yasağının kaldırılmasına karar vermişti. Real Madridli golcünün avukatı Sylvain Cormier, bu karar ile Benzema'nın aklanması yolunda ilk adımın atıldığını söylemişti.

Soruşturma kapsamında Valbuena'ya, özel hayatına ilişkin gizli çekilmiş bir videonun gönderilerek şantaj yapıldığı ve kendisinden 150 bin avro istendiği öne sürülmüştü. Söz konusu suçlamalarla ilgili Benzema hakkında 5 Kasım'da dava açılmıştı.

Sıradaki Haber
Napoli zirve takibini sürdürdü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz