Futbol

Beş büyük ligin en iyisi Atletico

13 Ocak 2021 Çarşamba 09:36 - Son Güncelleme 13 Ocak 2021 Çarşamba 09:43  |  Kaynak : TRT SPOR

İspanya Ligi'nin (La Liga) lideri Atletico Madrid, ligde çıktığı 16 maçta kalesinde yalnızca 6 gol gördü ve beş büyük ligin en iyi savunma performansına imza attı.

Diego Simeone yönetiminde 9. sezonunu doldurmaya hazırlanan Atletico Madrid, La Liga'da şampiyonluk yarışının bir numaralı favorisi konumunda bulunuyor. Son olarak, sahasında Sevilla'yı 2-0'lık skorla devirmeyi başaran başkent temsilcisi, puanını 41'e yükseltti ve iki maç eksiğine rağmen Real Madrid'le arasındaki puan farkını 4'e çıkarttı.

Atletico Madrid, ligde bulduğu 31 golün yanında, kalesinde sadece 6 gol gördü. Bu alanda La Liga'nın uzak ara en başarılı ekibi olan Simeone'nin öğrencileri, beş büyük ligdeki rakiplerine de parmak ısırttı.

Atletico'dan sonra en iyi derece, Fransız devi PSG'den geldi. Pochettino'nun teknik direktörlük koltuğuna oturduğu ekip, geride kalan 19 haftada kalesinde 11 gol gördü.

Geride kalan haftalarda, Real Madrid dışında hiçbir rakibinden 1'den fazla gol yemeyen Atletico, tek mağlubiyetini de ezeli rakibinden almıştı. Simeone'nin ekibi, Barcelona, Valencia ve Real Sociedad da dahil olmak üzere 11 rakibine karşı kalesini gole kapattı.

Sıradaki Haber
Manchester United 8 yıl sonra başardı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz