Futbol

Bilic'ten Liverpool'a mesaj

19 Şubat 2015 Perşembe 00:02 - Son Güncelleme 19 Şubat 2015 Perşembe 00:53

Slaven Bilic ve Demba Ba, kritik mücadele öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Tottenham Hotspur deplasmanında gösterdikleri performansın benzerini Liverpool karşısında da göstermeleri halinde çok büyük bir şansları olacağını söyledi.

Kağıt üzerinde Liverpool'un açık ara favori olduğunu ifade eden Bilic, "Ama biz de iyi bir ligde lideriz. Kalitemizi Liverpool'a benzer takımlara karşı ispatladık" diye konuştu.

Bilic, Demba Ba'nın sakatlığını da değinerek, "Ciddi bir sakatlığı yok ama sakatlığı oynamasına engel teşkil edebilir. Demba Ba bizim için hayati bir oyuncu. Maç saatinde durumuna bakacağız. Ama onunla ilgili kesinlikle çılgınca bir hareket yapmayacağız" ifadelerini kullandı.

Adının İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United ile anılmasının kendisini olumsuz etkilemediğini söyleyen Hırvat teknik adam, "Şu anda Beşiktaş'ta ve Türkiye'de bulunmaktan mutluyum" dedi. 

Slaven Bilic, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Liverpool ile deplasmanda bugün (19.02.2015) oynayacakları ilk maç öncesinde Anfield Road Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

"Kağıt üzerinde Liverpool her şeyiyle açık favori"

Liverpool'a sadece umut değil, çok ciddi bir şans getirdiklerini ifade eden Bilic, "Kağıt üzerinde değerlendirdiğinizde Liverpool her şeyiyle açık favori olarak görünüyor. Son 16-17 maçta sadece bir kez kaybettiler. Formlarını oldukça yükselttiler. Transfer döneminde muazzam bir para harcadılar. İyi oynuyorlar. Bütün bunlar onları kağıt üzerinde favori gibi gösteriyor. Ama biz de iyi bir ligde lideriz. Kalitemizi Liverpool'a benzer takımlara karşı ispatladık" diye konuştu.

Liverpool'un bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çok iyi bir performans sergilemediğini savunan deneyimli teknik adam, "Bunu söylerken Real Madrid maçını baz almıyorum, gruptaki diğer maçlarını baz alıyorum. Üst düzey bir performans göstermemiz gerekiyor. En az Arsenal ve Tottenham Hotspur deplasmanlarındaki kadar iyi bir performans göstermemiz gerekiyor. Tottenham deplasmanındaki performansın benzerini burada gösterirsek o zaman çok büyük bir şansımız olur" değerlendirmesini yaptı.

Bilic, İstanbul'dan, Liverpool'a gelirken olumsuz hava şartları nedeniyle zor bir gün geçirdiklerini ancak kritik maça hazır olacaklarını söyledi.

"Demba Ba ile ilgili kesinlikle çılgınca bir hareket yapmayacağız"

Siyah beyazlı takımdaki sakat futbolcuların durumuna da değinen Bilic, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kaptanımız Tolga sakat, bizim için çok önemli bir futbolcu. Onu buraya ne yazık ki getiremedik. Umarım sakatlığı uzun sürmeyecek. Demba Ba çok önemli. Bu akşam deneyecek, ciddi bir sakatlığı yok ama sakatlığı oynamasına engel teşkil edebilir. Böyle bir olasılık var. Demba Ba bizim için anahtar bir oyuncu, hayati bir oyuncu. Tabii ki onun oynaması beni mutlu eder. Maç saatinde durumuna bakacağız ve tekrar karar vereceğiz. Ama onunla ilgili kesinlikle çılgınca bir hareket yapmayacağız. Çok büyük ve gereksiz bir risk almayacağız."

"Oyuncularım bu maçın hayalini kuruyorlar"

Slaven Bilic, Liverpool karşısında büyük bir maça çıkacaklarını dile getirerek, "Oyuncularım çok uzun zamandan beri bu maçın hayalini kuruyorlar. Belki Liverpool açısından sıradan bir maç gibi görünebilir. Onlar açısından da sıradan olmadığını düşünüyorum. Çünkü Liverpool, kulüp kültürü olarak her zaman Avrupa kupalarına çok önem verir" diye konuştu.

Bilic'ten 8-0 yanıtı

Bilic, Beşiktaş'ın 8 yıl önce Liverpool deplasmanında aldığı 8-0'lık mağlubiyetle ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi:

"Futbolda ve sporda rövanş kelimesini, intikam kelimesini kullanmamak lazım. O gün olanlar tabii ki kayıtlara geçti. Beşiktaş adına kötü bir rekor olarak kayıtlara geçti. Buradaki maçtan birkaç hafta önce Beşiktaş, İstanbul'da Liverpool'u yenmişti. Bu da kayıtlara geçti. Bütün bunlar geçmişte kaldı. Bugünkü oyuncuların birçoğu o tarihte çocuktu. Bu taraftan bakarsanız bunun bugünkü oyuncular için herhangi bir baskı oluşturduğunu söyleyemem. Üzerimizde olumlu anlamda bir baskı var. Çünkü dünyanın en büyük ismine sahip kulüplerinden birine karşı oynuyoruz. Çok zor bir lig olan Türkiye Ligi'nde lideriz. Bunun getirdiği bir özgüvenle buraya geldik. Bu karşılaşmanın çok büyük bir temsil değeri var. Dünyanın en iyi statlarından birinde oynuyoruz. Çok zor bir sınav veriyoruz."

"Bu iddialar doğruysa ben ve ekibimin Beşiktaş'ta iyi bir iş çıkardığımızı gösterir"

Hırvat teknik adam, adının İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United ile anılmasının kendisini olumsuz etkilemediğini söyledi.

Bu konuda konuşmamaya özen gösterdiğini dile getiren Bilic, "Ama bahsettiğiniz bu iddialar doğruysa ben ve ekibimin Beşiktaş'ta iyi bir iş çıkardığımızı gösterir. Şu anda kesinlikle bu konuya odaklanmıyorum. Çok yoğun bir maç programının içindeyiz. Üç günde bir maça çıkıyoruz. Şu anda Beşiktaş'ta ve Türkiye'de bulunmaktan mutluyum" dedi.

"Anfiled Road'daki performansım hiç kötü değil"

Slaven Bilic, İngiltere Premier Lig'de forma giydiği dönemde Everton ve West Ham United formalarıyla 3 kez Anfield Road Stadı'nda maça çıktığını hatırlatarak, bu maçların birinde kaybettiklerini, ikisinde ise berabere kaldıklarını anlattı.

Everton'a büyük beklentilerle transfer olduğunu dile getiren Bilic, "Hedef kesinlikle şampiyonluktu. Dünya Kupası sırasında ciddi bir sakatlık geçirmiştim. Sakatlığın üstesinden gelebilmek için elimden geleni yaptım. Ama ne yazık ki çok zor hale gelmişti. Bir süre sonra kariyerimi noktalamak zorunda kalmıştım. West Ham ve Everton ile üç defa bu sahaya oyuncu olarak çıktım. Bir defa kaybettik, iki kez berabere kaldık. Bu Anfield Road için hiç kötü bir performans değil. Özellikle derbi maçlarında çok özel bir atmosfer var" diye konuştu.

Demba Ba: "Maç için hazırız"

Liverpool karşılaşmasına hazır olduklarını belirten Beşiktaşlı futbolcu Demba Ba da sakatlığıyla ilgili, "Umarım maçta oynayabilecek durumda olurum" dedi.

Senegalli futbolcu, İngiltere'de mutlu hatıraları olduğunu ifade ederek, "Böyle bir rekabetin, mücadelenin parçası olmak gerçekten çok güzel. Liverpool dünya çapında, üst düzey bir kulüp ve bu rekabette de iyi sınavlar vermek gerçekten çok önemli. Geçen sezon olup biten artık geçmişte kaldı. Şimdi yeni bir sayfa var. Liverpool'un da yeni bir takımı var, ben de yeni bir takımdayım. Yeni bir mücadele var, farklı bir turnuva var. Artık yeni bir mücadele içindeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş hazırlıklarını tamamladı

Beşiktaş, Liverpool maçının hazırlıklarını maçın oynanacağı Anfield Road Stadı'nda yaptığı antrenmanla tamamladı. Çalışmanın ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirildi.

Teknik direktör Slaven Bilic, yönetimindeki çalışmaya, sol kalçasındaki sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Senegalli golcü Demba Ba da katıldı.

Sıradaki Haber
Liverpool'da 4 kesin, 1'i belirsiz!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz