Futbol

Bir başarı hikayesi: Aspire Akademi

07 Şubat 2019 Perşembe 16:17 - Son Güncelleme 07 Şubat 2019 Perşembe 17:10

Asya Kupası'nda tarih yazan Katar'ın bu başarısında Aspire Akademi'nin büyük bir payı var. Barcelona'nın La Masia'sına benzeyen organizasyon, son dönemde meyvesini vermeye başladı

Futbol dünyasında söz sahibi olmak isteyen Katar, artık yaptığı 'sansasyonel' transferlerden çok yıllar önce kurduğu sistemin son dönemde verdiği meyvelerle konuşuluyor. 

2019 Asya Kupası'nda hiç yenilmeden Asya'nın futbol devi Japonya'yı finalde mağlup ederek şampiyon olan Katar'ın bu başarısında yeni yeteneklerin sergilemiş olduğu performansın payı büyük. 

Yeni yetenekler de bir yerden çıkıyor: Aspire Akademi.

Barcelona'nın meşhur La Masia'sına benzeyen organizasyonun temelleri 2004 yılında atıldı. Katar futbolunun gelişimi için oluşturulan bu akademide 9 antrenman sahası ve 2 de maç sahası var. Bunun yanı sıra akademide spor salonları, atletizm salonları, pistleri otel ve restoran gibi hizmetler de bulunuyor. Burada her sene Bayern Münih, Paris Saint Germain gibi kulüpler kamp yapıyor. 



Aspire Akademi'nin başında ise daha önce dünya futboluna birçok yetenek sunan La Masia'da da çalışan Felix Sanchez var. 2006'da Aspire Akademi'sinde göreve gelen İspanyol futbol adamı, milli takımda alt yaşlarda Katar'a şampiyonluklar yaşattı. Daha sonra A Milli Takımı'nın çalıştıran Sanchez, 2019'da Katar'ı Asya şampiyonluğuna taşıdı.

Katar bu turnuvada Aspire Akademi'nin yetiştirdiği bir futbolcuyu, Almoez Ali'yi de futbol piyasasına sundu. 22 yaşındaki futbolcu attığı 9 golle turnuva tarihinin en golcü futbolcusu unvanını kazandı. 

FIFA Dünya Sıralaması'nda 55. sıraya ulaşarak 1993'ten bu yana en iyi derecesini gören Katar'ın yeni hedefi 2022 Dünya Kupası. Kendi evlerinde düzenleyecekleri bu turnuva, Aspire Akademi'nin asıl başarısını ortaya koyacak. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Morata'nın farklı heyecanı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz