Futbol

Blatter tedavi altında

06 Kasım 2015 Cuma 20:25 - Son Güncelleme 06 Kasım 2015 Cuma 19:39

Sağlık sorunları yaşayan başkan Sepp Blatter, tedavi altına alındı.

FIFA Etik Kurulu tarafından 90 gün futboldan men edilen başkan Sepp Blatter'in geçtiğimiz hafta sonu ciddi bir sağlık sorunu yaşadığı ve önümüzdeki 10 gün boyunca tıbbi kontrol altına tutulacağı duyuruldu.

İsviçre medyasında yer alan haberlere göre, Blatter tıbbi tedavi görüyor ve önümüzdeki hafta tüm programları iptal edildi.

Blatter'in sağlık durumu konusunda henüz net bir açıklama yapılmadı. İsviçreli spor adamının sözcüsü Klaus Stöhlker'in, Blatter'in yakında sağlığına tekrar kavuşacağı ve önümüzdeki hafta randevularının iptal edildiği bilgisini verdiği ifade edildi.

ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey yöneticileri 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. FIFA Başkanı Blatter, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da Blatter, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

İsviçre Savcılığı tarafından 25 Eylül'de hakkında soruşturma açılan Blatter'in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuştu.

FIFA Etik Kurulu ise Blatter, UEFA Başkanı ve FIFA Başkan Yardımcısı Michel Platini ile FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye 90 gün futboldan men cezası verildiğini duyurmuştu.

FIFA başkanlık seçimi, 26 Şubat 2016'da İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak.

Sıradaki Haber
Gomez yeniden milli takımda!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz