Futbol

"Brezilya zorlanır"

20 Şubat 2014 Perşembe 14:52 - Son Güncelleme 20 Şubat 2014 Perşembe 14:56

Bosque "Seyici baksısı nedeniyle Brezilya zorlanır" dedi, Scolari cevap verdi.

İspanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vicente del Bosque, 12 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası'nda ev sahibi Brezilya'nın taraftar baskısı nedeniyle zorlanabileceğini ve bu durumu avantaja çevirmek istediklerini söyledi.

Brezilya'da Dünya Kupası'na katılacak takımların teknik adamlarının katıldığı seminerde konuşan Del Bosque, "Brezilya'nın büyük bir taraftar desteği olacak. Stadyumun dışında televizyon başındaki taraftarları da hesaplayınca 200 milyon kişi ediyor. Bu da ev sahibi takım için baskı unsuru olacak, bu avantajımız olabilir" dedi.

Hırvatistan Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Niko Kovac da İspanyol teknik adama destek vererek, seyirci baskısının Brezilya'yı zorlayabileceği uyarısında bulundu.

Brezilya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari ise geçmişte Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupalarında seyirci baskısı nedeniyle zorlanmalarına rağmen, bunlardan dersler çıkarttıklarını söyledi.

Takımına güvendiğini ve yüksek beklentilerin altından kalkabileceklerini vurgulayan Scolari, "Büyük düşünmek ve kupayı kazanmayı amaçlamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Brezilya'da 1950'de düzenlenen Dünya Kupası'nda Maracana Stadı'nda 200 bin seyircisinin desteğiyle finalde Uruguay'la karşılaşan "Sambacılar", maçı 2-1 kaybetmişti.

Sıradaki Haber
Çakmağa 600 avro az bulundu!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz