Futbol

''Bu takıma büyük emek verdim''

17 Haziran 2014 Salı 11:39 - Son Güncelleme 17 Haziran 2014 Salı 11:46

Mircea Lucescu: "Shakhtar benim evladım, bırakamazdım"

Ukrayna Premier Ligi ekiplerinden Shakhtar Donetsk'in teknik direktörü Mircea Lucescu, zor durumdaki takımını yalnız bırakmamak için bir yıl daha kalma kararı aldığını, bu nedenle Galatasaray'ın teklifini kabul etmediğini söyledi.

Galatasaray'da Roberto Mancini'nin ayrılmasının ardından teknik direktörlük için adı geçen Mircea Lucescu, açıklamalarda bulundu. Shakhtar Donetsk'i yarı yolda bırakmak istemediği için Galatasaray'ın teklifini kabul etmediğini ifade eden Rumen teknik adam, "Gerçekten benim için çok önemli bir karardı. Shakthar Donetsk, çok zor bir dönemden geçiyor. Donetsk'te bir kargaşa yaşanıyor, bu zor anda takımı bırakıp kaçmak benim vicdanıma sığmaz. 10 yılda büyük bir takım oluşturduk. Bu takıma büyük emek verdim. Shakhtar benim evladım gibi. Onu bırakamazdım. Akademiden yetişen birçok genç yeteneği takıma kazandırmayı planlıyorum" ifadelerini kullandı.

Shakhtar Donetsk'in Ukrayna futboluna büyük katkıları olduğunun altını çizen Lucescu, takımın dağılmaması için her türlü çabayı göstereceğini belirtti.

Avrupa'nın en iyi antrenman tesislerine sahip olduklarını söyleyen 69 yaşındaki teknik adam, "Maçları gidip başka bir şehirde 500 kişinin önünde oynamak istemiyoruz. Donetsk'de Donbass Arena'da bizi seven on binlerce taraftarın önünde mücadele etmek en büyük arzumuz. Umarım önümüzdeki birkaç ay içinde bu çatışmalar son bulur ve maçlarımızı kendi evimizde oynarız" diye konuştu.

AA

Sıradaki Haber
Southampton'da Koeman dönemi başladı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz