Futbol

Bundesliga'da 2 takım küme düştü!

23 Mayıs 2015 Cumartesi 19:36 - Son Güncelleme 23 Mayıs 2015 Cumartesi 19:41

Bundesliga'da 34.hafta'da Paderborn ve Freiburg ligden düştü.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 34. hafta karşılaşmaları sonunda Paderborn ve Freiburg ligden düştü.

Ligde alt sıralarda yer alan iki takım arasında oynanan karşılaşmada Stuttgart, deplasmanda Paderborn'u 2-1 mağlup etti.

Padernborn'un Vucinovic'in golüyle 1-0 öne geçtiği maçta Suttgart, Didavi ve Ginczek ile bulduğu iki golle karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Stuttgart 36 puanla 14. sıraya yükselerek ligde kalmayı başarırken, Paderborn 31 puanla 18. ve son sırada kaldı ve Bundesliga'ya veda etti.

Ligde kalma mücadelesi veren Freiburg da deplasmanda Hannover 96'ya 2-1 mağlup oldu.

Hannover 37 puanla 13. sıraya yükselerek gelecek sezon da Bundesliga'da mücadele etmeye hak kazandı. Freiburg ise 34 puanla 17. sıraya geriledi ve bu sezon lige veda eden ikinci takım oldu.

Schalke 04'ü sahasında 2-0 mağlup eden Hamburg ise 35 puanla sezonu 16. sırada tamamladı.

Hamburg, gelecek sezon da Bundesliga'da mücadele etmek için ikinci ligi 3. sırada tamamlayan takım ile play-out maçları oynayacak.

-Bayern Münih şampiyonluk kupasını aldı

Öte yandan haftalar önce şampiyonluğu garantileyen Bayern Münih şampiyonluk kupasını aldı.

Bayern Münih, Allianz Arena'da sezonun son maçında Mainz 05'i 2-0 mağlup etti.

Bu sezon 30. hafta sonunda şampiyonluğunu ilan eden Bayern Münih, sezonu 79 puanla ilk sırada tamamladı. Bavyera ekibi tarihinde 25. şampiyonluğu kazanmış oldu.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen kupa töreninde, oyunculara ve teknik ekibe önce madalyaları takdim edildi. Daha sonra Almanya Kulüpler Birliği Başkanı Reinhard Rauball şampiyonluk kupasını takımın kaptanı Philipp Lahm'a verdi. Büyük sevinç yaşayan futbolculara, taraftarlar sevgi gösterilerinde bulundu.

Sıradaki Haber
Ancelotti Milan'a mı gidiyor?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz