Futbol

Bundesliga'da alt sıralar karıştı!

07 Mayıs 2016 Cumartesi 21:12 - Son Güncelleme 07 Mayıs 2016 Cumartesi 20:15

Stuttgart, sahasında Mainz 05'e 3-1 yenilerek ligde kalma şansını zora soktu.

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) 33. hafta karşılaşmasında Mainz 05, deplasmanda Stuttgart'ı 3-1 mağlup etti.

Mercedes-Benz Arena’da oynanan karşılaşmada, düşme hattında bulunan Stuttgart, 6. dakikada Christian Gentner’in golüyle 1-0 öne geçti.

Mainz 05, bu gole milli futbolcu Yunus Mallı’nın 37. dakikada attığı golle cevap verdi ve ilk yarı 1-1 tamamlandı.

İkinci yarıda üstün oynayan konuk ekip, 53. dakikada Cordoba ve 77. dakikada Karim Onisiwo'nun golleriyle karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Bu sezon 11. golüne imza atan Yunus Mallı, 82. dakikada yerini diğer Türk oyuncu Suat Serdar'a bıraktı.

Mainz 05, puanını 49'a çıkartarak gelecek sezon Avrupa kupalarına katılma adına önemli bir adım attı. Stuttgart ise 33 puanla 17. sırada kaldı ve düşme hattından kurtulamadı.

Stuttgart taraftarları sahaya girdi

Karşılaşmanın ardından yüzlerce Stuttgart taraftarı, güvenlik elemanlarını geçerek sahaya girdi.

Soyunma odasına giden tünelin önünde toplanan kızgın taraftarlar, futbolcularla görüşmeyi talep etti. Önce takım kaptanı Gentner, sonrasında ise diğer oyuncular soyunma odasından sahaya dönerek, taraftarlarla konuştu.

Düşme hattında kritik maçlar

Düşme tehlikesi ile karşı karşıya olan takımlardan Werder Bremen, deplasmanda Köln ile 0-0 berabere kaldı.

Werder Bremen 35 puanla 16. sıraya gerilerken, yeşil-beyazlıların gelecek sezon Bundesliga'da mücadele edip etmeyeceği, son hafta Eintracht Frankfurt ile yapacağı karşılaşmada alacağı sonuca göre belli olacak.

Borussia Dortmund’u sahasında Stefan Aigner'in 14. dakikadaki golüyle 1-0 mağlup eden Eintracht Frankfurt ise puanını 36’ya çıkardı. Kümede kalma adına bu hafta önemli bir galibiyet elde eden Eintracht Frankfurt, 15. sıraya yükseldi.

Hertha Berlin’i deplasmanda 2-1 mağlup eden Darmstadt 98 ise puanını 38'e çıkardı ve 13. sırada yer aldı. Türk oyuncu Aytaç Sulu’nun kaptanlığını yaptığı Darmstadt 98, gelecek sezon da Bundesliga’da mücadele etmeyi garantiledi.

Şampiyon Bayern Münih

Bayern Münih, deplasmanda Ingolstadt'ı Robert Lewandowski’nin golleriyle 2-1 yenerek 85 puanla ligin bitimine 1 hafta kala 26. şampiyonluğunu garantiledi.

Bavyera ekibi üst üste 4. kez şampiyonluğa uzanarak Bundesliga tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

Polonyalı golcü Lewandowski, bu sezon attığı 29 golle, gol krallığı yarışında ilk sırada yer alıyor. Lewandowski’yi 25 golle Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) ve 20 golle takım arkadaşı Thomas Müller takip ediyor.

Sıradaki Haber
İşte Premier Lig'in yeni ekibi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz