Futbol

Bundesliga'da son hafta nefes kesecek

22 Haziran 2020 Pazartesi 12:48 - Son Güncelleme 22 Haziran 2020 Pazartesi 13:17

Almanya Bundesliga'nın son haftasında futbolseverler, Avrupa kupalarına katılma mücadelesinin yanı sıra kümede kalma heyecanına da şahit olacak.

Bundesliga'da 33'üncü hafta heyecanı sona erdi. Daha önce şampiyonluğu ilan eden Bayern Münih, sahasında Freiburg'u 3-1 yendi. Karşılaşmada 2 kez fileleri sarsan Robert Lewandowski, gol sayısını 33'e yükseltti.

İkinci sıradaki Borussia Dortmund, 3'üncülük koltuğunda oturan Leipzig'i 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla Lucien Favre'nin ekibi, ligi ikinci sırada bitirmeyi garantiledi.

Leipzig'in de sezonunu üçüncü tamamlaması kesin gibi. Julian Nagelsmann'ın takımının, Mönchengladbach ve Leverkusen ile birlikte ligi 63 puanda bitirme olasılığı bulunuyor. Üçlü averajda lider olan Leipzig, genel averajda da geçilmesi imkansız bir farka sahip.

Son Devler Ligi biletini kim alacak?

Avrupa'nın 1 numaralı kupası için son bilete iki takım talip. Paderborn deplasmanında 3-1 kazanarak puanını 62 yapan Mönchengladbach avantajlı konumda. Hertha Berlin'e 2-0 yenilerek 60 puanda kalan Bayer Leverkusen ise Mainz'ı yenerek, rakibinin mağlup olmasını bekleyecek.

Leverkusen kazanır, Mönchengladbach berabere kalırsa puanlar eşitlenecek. Bu durumda Mönchengladbach'ın genel averajdaki 9 gollük üstünlüğü ön plana çıkıyor.

Wolfsburg mu, Hoffenheim mı?

Almanya Ligi'nin son haftasında UEFA Avrupa Ligi için de heyecan yaşanacak. 49 puanlı Wolfsburg ve Hoffenheim, son bilet için sahaya çıkacak. İki takım arasındaki genel averajda Wolfsburg'un artı 10 gollük üstünlüğü bulunuyor.

Yeşil-beyazlılar, evinde Bayern Münih'i yenmesi halinde Avrupa'nın 2 numaralı kupasına katılacak. Zorlu Dortmund deplasmanından 3 puanla ayrılmanın hesaplarını yapan Hoffenheim ise Wolfsburg'un puan kaybetmesini bekleyecek.

"Play out" biletini kim kapacak?

Küme düşme hattında da düğüm son hafta çözülecek.

Mainz'a 3-1 mağlup olan Werder Bremen, ligde kalma şansını mucizelere bıraktı. Yeşil-beyazlılar, Köln'ü yenip Fortuna Düsseldorf'un, Union Berlin'e yenilmesini bekleyecek.

Bir başka senaryoda ise Werder Bremen, Köln'ü 4 farkı yenip; Düsseldorf'un berabere kalmasını umacak.

Aksi taktirde Werder Bremen, bir alt ligin yolunu tutarken, Düsseldorf ise "play out" oynama hakkı kazanacak.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Kızılyıldız'da Kovid-19 şoku
Yükleniyor lütfen bekleyiniz