Futbol

Burkina Faso, Cezayir'i FIFA'ya şikayet etti

23 Kasım 2013 Cumartesi 13:39 - Son Güncelleme 23 Kasım 2013 Cumartesi 13:43

Burkina Faso, rakibinin cezalı oyuncu oynattığını iddia ederek FIFA'ya başvurdu.

Burkina Faso Futbol Federasyonu, 2014 Dünya Kupası Afrika Elemeleri play-off rövanş maçında cezalı oyuncu oynattığı gerekçesiyle Cezayir'i FIFA'ya şikayet etti.

Burkina Faso Futbol Federasyonu, Cezayirli Madjid Bougherra'nın daha önceki karşılaşmalarda gördüğü sarı kartlar nedeniyle Burkina Faso ile oynanan play-off rövanş maçında cezalı olması gerektiğini iddia etti. Bougherra, Cezayir'in 1-0 galip geldiği rövanş mücadelesinde, karşılaşmanın tek golünü kaydetmiş ve deplasman kuralı gereği ülkesine Brezilya’da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası bileti kazandırmıştı.

Mali karşısında oynanan grup maçında Bougherra'nın sarı kart gördüğünü belirten Burkina Faso Futbol Federasyonu Başkanı Sita Sangare, 31 yaşındaki oyuncunun Cezayir ile oynadıkları ilk eleme maçında da bir sarı kart gördüğünü, bu nedenle rövanş karşılaşmasında yer almaması gerektiği iddiasında bulundu. Sanagare ayrıca, maçın hakeminin karşılaşmanın sonuna eklenen 4 dakikalık uzatma periyodunu tam olarak oynatmadığını ve bu yüzden kendilerini Dünya Kupası’na taşıyacak olası bir son dakika golünden mahrum kaldıklarını vurguladı.

Atlas Okyanusu'nda, Senegal ve Moritanya açıklarında bulunan bir Afrika ülkesi olan Yeşil Burun Adaları (Cape Verde), daha önce 2014 Dünya Kupası Afrika Elemeleri grup maçında karşılaştığı Tunus'un mücadelede cezalı oyuncu oynattığı iddiasıyla FIFA'ya başvurmuş ancak bu başvuru olumsuz sonuçlanmıştı.

Sıradaki Haber
PAOK, Stoch'a cezayı kesti!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz