Futbol

Çalhanoğlu'ndan Avrupa'ya sitem

20 Kasım 2019 Çarşamba 13:43 - Son Güncelleme 20 Kasım 2019 Çarşamba 13:47

Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, Avrupalıların Türk oyunculara yaklaşımını eleştirdi. Asker selamı vermenin normal olduğunu vurgulayan başarılı futbolcu, Türk oyuncuların olumsuz gösterilmesinden rahatsızlık duyduğunu söyledi.

A Milli Futbol Takımımızın yıldızlarından Hakan Çalhanoğlu, Alman Bild gazetesine konuştu.

25 yaşındaki oyuncu, asker selamıyla ilgili oluşturulmaya çalışılan olumsuz algının yanlış olduğunu söyledi.

Askerlerimize selam yollamanın normal olduğunu vurgulayan Hakan, "Bu selamı sağ salim dönmesini istediğimiz askerlerimize yolladık. Politik bir anlamı yok, provokasyon da değil. Avrupa'da Türk oyuncuların kötü gösterilmesi büyük bir ayıp. Biz barıştan yanayız" ifadelerini kullandı.

Çok sayıda Türk oyuncu gol sevinçlerinde asker selamı vererek Mehmetçik'e destek olmuştu.

Başta Fransa ve Almanya olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde bu desteğe haksız eleştiriler yapıldı. UEFA da asker selamı gol sevinci ile ilgili disiplin soruşturması başlatmıştı.

Bu arada Schalke 04 yöneticisi Jochen Schneider, ilk kez Andorra karşısında A milli formayı terleten Ahmed Kutucu'nun takımdaki geleceğiyle ilgili Bild Gazetesine açıklamalarda bulundu.

Genç oyuncuyu takımda tutmayı planladıklarını belirten Schneider, "Ahmed, sürekli gelişim gösteren bir futbolcu ve bizim gelecek planlarımız arasında da önemli yer tutuyor" dedi.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Avrupa futbolunun "durdurulamayan" ikilileri
Yükleniyor lütfen bekleyiniz