Futbol

Camp Nou sürprizi!

09 Mart 2016 Çarşamba 12:55 - Son Güncelleme 09 Mart 2016 Çarşamba 14:21

Barcelona, 360 milyon avro bütçe ayırdı.

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona, tarihi stadı Nou Camp'ı büyük bir restorasyondan geçirmeye yeşil ışık yaktı.

Barcelona Kulübünün internet sitesinden yapılan açıklamada, futbol maçlarının oynadığı stat "Nou Camp" ve basketbol salonu "Nou Palau"nun yenilenme projesi için Barcelona Belediyesi, Katalonya Mimarlar Odası ve Barcelona yönetimi içinden oluşturulan kurulun, kararını verdiği belirtildi.

Toplam maliyeti 600 milyon avroyu bulacak projenin yapımını bir Japon mimarlık ve inşaat firması üstlenecek. Projenin en değerli bölümünü oluşturacak 1957 yılında açılan Nou Camp Stadı'nın, çalışmaların ardından dünyada tek olması hedefleniyor.

Yapım aşaması için 360 milyon avroluk bütçenin ayrıldığı stadın kapasitesi 99 bin'den 105 bine çıkarılacak. Projede, tüm tribünlerin üstünün kapatılması, koltuk aralıklarının genişletilmesi, stat içi ve dışının yeni teknolojik yapılarla oluşturulması bulunuyor. Çalışmaların, 2017-2018 sezonunda başlatılması ve parça parça devam ederek 2020-2021 sezonu içinde tamamlanması planlanıyor.

"Espai Barça" olarak adlandırılan projede, Nou Camp Stadı ve Nou Palau Spor Salonu'nun yanı sıra yer altı otoparkı, Barça kampüsü, Nou Mini Stadı ve tüm bunların bulunduğu Les Corts bölgesinin çevre ve şehircilik düzenlenmesi de yer alacak. 2017-2024 yıllarında yapılması planlanan "Espai Barça" projesi için 600 milyon avroluk bir bütçe ayrılacak. Kaynak eşit miktarlara bölünerek Barcelona Kulübünün kasasından, banka kredisinden ve sponsorlardan karşılanacak.

Öte yandan, Deloitte firmasının araştırmasına göre, Katalan temsilci 2014-2015 sezonunda 560,8 milyon avro ile Real Madrid'in ardından (577 milyon avro) dünyanın en fazla gelir elde eden 2. kulübü durumunda. Stat yenileme girişiminde Barcelona'dan önce adımlar atan ve onayladığı projesini 2 yıl önce açıklayan Real Madrid ise yaklaşık 400 milyon avroluk öngörülen bütçesiyle Santiago Bernabeu Stadı'nı teknolojik ve mimarı açıdan yenilemek istese de projesini mahkeme kararından dolayı hayata geçiremiyor.

Etiketler : BarcelonaNou Camp
Sıradaki Haber
"Gol attığımızda rakip taraftarlar seviniyor"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz