Futbol

Cardiff City’ye ‘Sala’ cezası geliyor

04 Kasım 2019 Pazartesi 13:48 - Son Güncelleme 04 Kasım 2019 Pazartesi 18:58

Uçak kazasında hayatını kaybeden Sala'nın transferi konusunda Cardiff City ve Nantes arasındaki anlaşmazlık devam ediyor. FIFA’nın verdiği karara rağmen transfer taksitini ödemeyen Cardiff'e üç dönem transfer yasağı gelmesi bekleniyor.

Ocak ayında Cardiff City'e transfer olan ve geçirdiği uçak kazasında hayatını kaybeden Emiliano Sala, futbol dünyasını yasa boğmuştu.

İngiliz ekibinin 15 milyon euro karşılığında Nantes ile yaptığı transfer anlaşması, Arjantinli oyuncunun ölümü sonrası iki kulüp arasında sorun oldu.

FIFA, verdiği kararla Cardiff City'nin ilk transfer taksidi olan 6 milyon euro'yu ödemeye mahkum etmişti.

Bu karara uymayan ve transfer taksitini ödemeyen Championship ekibi, üç dönem transfer yapamama cezasıyla karşı karşıya.

İngiliz temsilcisi Emiliano Sala'nın bonservisinin ilk taksiti olan 6 milyon euroyu, 45 gün içinde Nantes'a ödemezse transfer yasağıyla karşı karşıya kalacak

FIFA'nın onay verdiği transfer anlaşmasına karşı çıkan Cardiff City yönetimi, Sala'nın uçuşunun yasal olmadığını belirterek bu karara karşı çıkıyor.

Galler ekibi, kaza öncesinde Nantes'ın transfer sözleşmesini Fransa Futbol Federasyonu'na kaydettirmemiş olmasını da savunmasına koymuştu.

Gösterdiği gerekçelerle 15 milyon euro bonservis bedelini ödemek istemeyen Cardiff City, FIFA'yı ikna edemediği için transfer yasağının çıkmasını bekliyor.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Avrupa'nın 5 büyük liginde görünüm
Yükleniyor lütfen bekleyiniz