Futbol

CAS'ın önündeki önemli davalar

03 Haziran 2020 Çarşamba 14:50 - Son Güncelleme 03 Haziran 2020 Çarşamba 14:53

Uluslararası Tahkim Mahkemesi CAS, büyük yankı uyandıran iki davaya Kasım ayı başında bakacağını açıkladı. Pandemiye bağlı seyahat kısıtlamaları nedeniyle, bazı duruşmaların video konferans ile yapılabileceği belirtildi.

Uluslararası tahkim mahkemesi CAS, görüşülmesi beklenen davalar hakkında bilgi notu yayınladı.

Olimpiyat şampiyonu Mo Farah'ın da aralarında bulunduğu bir çok şampiyon atletin antrenörlüğünü yapan Alberto Salazar'a 4 yıl spordan men cezası verilmişti.

Amerika Birleşik Devletleri Anti Doping Ajansı tarafından suçlanan Salazar'ın birden çok açıdan doping ihlali yaptığı iddia edilmişti.

'Nike Oregon Projesi'nin baş antrenörü olan Salazar ile birlikte çalışan endokrinolog Jeffrey Brown da benzer suçlamayla ceza almıştı.

61 yaşındaki teknik adam ve doktor Brown, 4 yıllık men kararına ilişkin CAS'a başvuruda bulunmuş ve ABD Anti Doping ajansı'na karşı dava açmıştı.

CAS'tan yapılan açıklamada, bu davayla ilgili görüşmenin 8-16 Kasım tarihleri arasında olacağı belirtildi.

Kasım ayında görülecek bir başka dava da WADA ile Rusya arasında olacak. Uzun süredir doping ihlalleriyle ilgili sorunlar yaşayan Rusya, son olarak dört yıl boyunca büyük organizasyonlardan men cezasına çarptırılmıştı.

Olimpiyat oyunları ve dünya kupası gibi önemli organizasyonlara katılamayacak Rusya, WADA'ya karşı başvuruda bulunmuştu.

CAS, bu davanın 2 -5 Kasım tarihleri arasında görüşüleceğini duyurdu. CAS yaptığı açıklamada, pandemiye bağlı seyahat kısıtlamaları nedeniyle bazı duruşmaların video konferans ile yapılabileceğini belirtti.

Kaynak: TRT SPOR

  

Sıradaki Haber
Lejyonerlerin değeri artıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz