Futbol

Cengiz Ünder: Sakatlandığımda çok korkmuştum

06 Nisan 2019 Cumartesi 19:26 - Son Güncelleme 07 Nisan 2019 Pazar 01:55

Roma forması giyen milli futbolcu Cengiz Ünder, sakatlığı, eski takımı Altınordu ve Di Francesco ile Monchi'nin takımdan ayrılması konularında dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Roma forması giyen Cengiz Ünder, bir İtalyan spor kanalına özel açıklamalarda bulundu. Milli futbolcu, sakatlığın ardından yeniden yeşil sahalara dönmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Cengiz ayrıca Manchester Cityli David Silva'nın oyun tarzını beğendiğini söyledi

Roma'nın yıldızlarından Cengiz Ünder, Torino maçında sakatlanmıştı. Tedavisinin ardından yaklaşık 2 ay sonra formasına kavuşan milli futbolcu, süreci bir İtalyan spor kanalına değerlendirdi.

''Sahalardan uzak kalmak beni korkuttu"

21 yaşındaki futbolcu; ''Sahalardan uzak kalmak beni korkuttu. Yeniden sağlığıma kavuştuğum ve antrenmanlara çıktığım için mutluyum'' ifadelerini kullandı.

Takım arkadaşlarının kendisine “Genco”(Cenko) lakabını layık gördüğünü belirten Cengiz Ünder, "Yenilmez" anlamına gelen bu yakıştırmanın hoşuna gittiğini belirtti.

"Altınordu sadece futbolu değil, hayatı da öğretiyorlardı"

Röportajında Altınordu yıllarından bahseden milli futbolcu, ''Genç yetenekleri değerlendiriyorlar. Beni 10 yaşımda alt yapıya almışlardı. Kulübü çok sevdim ve bağlandım. Orada sadece futbolu değil, hayatı öğretiyorlardı. Domates toplamayı, hayvanları sevmeyi, yaşama alışmayı öğretiyorlardı'' dedi.

Başarılı oyuncu, Medipol Başakşehir günlerinde ise Emre Belözoğlu'nun kendisine çok destek olduğunu vurguladı.

"Di Francesco ve Monchi'nin ayrılmasına üzüldüm"

Cengiz Roma Kulübü'nde yaşanan ayrılıkları da değerlendirdi

 ''Teknik direktörümüz Di Francesco'dan çok şey öğrendim. Tavsiyelerini ömrüm boyunca unutmayacağım. Beni Roma'ya getiren isim Monchi. İkisinin ayrılığı için de üzüldüm. Ancak futbolun içinde bunlar var'' ifadelerini kullandı.

"David Silva'nın tarzını çok beğeniyorum''

Her zaman büyük oyuncuları örnek aldığını söyleyen milli futbolcu, kendi maçlarını izleyerek yaptığı hataları düzeltmeye çalıştığını vurguladı.

Roma'da savunma ve hücum anlamında kendini çok geliştirdiğini ifade eden Cengiz Ünder, ''Mevkilerimiz aynı olmasa da David Silva'nın tarzını çok beğeniyorum'' dedi.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Ozan Kabak Stuttgart'a beraberliği getirdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz