Futbol

Cenk, Everton'la çıktığı ilk maçta üzüldü

13 Ocak 2018 Cumartesi 22:23 - Son Güncelleme 14 Ocak 2018 Pazar 00:41

Beşiktaş'tan Everton'a transfer olan milli oyuncu Cenk Tosun, İngiltere Premier Lig'de ilk maçına çıktı. 23. hafta mücadelesinde Tottenham'a konuk olan Cenk Tosun'lu Everton, sahadan 4-0 gibi farklı bir yenilgiyle ayrıldı.

Mavilerde teknik direktör Sam Allardyce, milli futbolcuya Londra temsilcisi karşısında ilk 11'de şans verdi. Ligde ilk maçına çıkan yeni transfer Cenk Tosun, Everton'ın ilk yarıdaki hücum etkinliklerine önemli katkı verdi. Ancak Premier Lig'in en formda ekiplerinde Tottenham ilk yarıyı Heung Min Son'un golü ile 1 - 0 önde kapattı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında temposunu kaybeden Maviler, Harry Kane fırtınasına dayanamadı. İngiliz yıldız attığı 2 golle skoru 3-0'a taşıdı.

Maçın 61'inci dakikasında ise Sam Allardyce, Cenk Tosun'u oyundan alırken Dominic Calvert-Lewin'i sahaya sürdü. Eriksen'in ayağından bir gol daha bulan Londra temsilcisi sahadan 4-0 galip ayrılmayı bildi.

Harry Kane'den rekor

24 yaşındaki İngiliz futbolcu Kane, 98. golünü attığı Premier Lig'de Tottenham Hotspur formasıyla en fazla skor üreten isim oldu. Önceki rekor 97 gol atan Teddy Sheringham'a aitti.

Bu galibiyetin ardından Tottenham Hotspur puanını 44'e çıkarırken, üst üste üçüncü yenilgisini alan Everton 27 puanda kaldı.

Sıradaki Haber
Enesli Villarreal, Real'i deplasmanda yıktı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz