Futbol

Chelsea, Swansea'ye takıldı!

08 Ağustos 2015 Cumartesi 21:47 - Son Güncelleme 08 Ağustos 2015 Cumartesi 21:56

Son şampiyon Chelsea ligin ilk haftasında Swansea ile 2-2 berabere kaldı.

İngiltere Premier Lig'de 2015-2016 sezonunun ilk gününde 6 karşılaşma oynandı.

Sezonun açılış maçında Manchester United, Old Trafford'da Tottenham'ı konuk etti. Mücadelenin 22. dakikasında Kyle Walker'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçen "Kırmızı Şeytanlar", karşılaşma sonuna kadar skoru korudu ve sezona galibiyetle başladı.

Günün ikinci maçında Vitality Stadı'nda ligin yeni ekibi Bournemouth, Aston Villa'yı ağırladı. Konuk takım, Rudy Gestede'nin 72. dakikadaki golüyle mücadeleyi 1-0 kazandı.

Goodison Park'taki müsabakada Everton, Premier Lig'in bir diğer yeni takımı Watford ile 2-2 berabere kaldı. Ev sahibi ekibin gollerini 76. dakikada Ross Barkley ile 86. dakikada Arouna Kone kaydederken, Watford'un golleri ise 14. dakikada Miguel Layun ile 83. dakikada Odion Ighalo'dan geldi.

King Power Stadı'nda oynanan mücadelede ise Leicester City, Sunderland'i 4-2'lik skorla mağlup etti. Leicester City'nin gollerini 11. dakikada Jamie Vardy, 18 ve 25. dakikada penaltıdan Riyad Mahrez, 66. dakikada Marc Albrighton attı. Sunderland'in gollerini ise 60. dakikada Jermain Defoe ile 71. dakikada Steven Fletcher kaydetti.

Günün 5. maçında ise Norwich City, Crystal Palace'ı Carrow Road Stadı'nda ağırladı. Karşılaşma konuk ekibin 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi. Crystal Palace'ın golleri 39. dakikada Wilfried Zaha, 49. dakikada Damien Delaney ve 90+4. dakikada Yohan Cabaye'den geldi. Ev sahibi Norwich City'nin tek golünü ise 69. dakikada Nathan Redmond rakip ağlara bıraktı.

Son şampiyona Swansea engeli

Premier Lig'in son şampiyonu Chelsea, sezonun ilk maçından Swansea City ile 2-2 berabere kaldı.

İlk günün 6. ve son maçında Stamford Bridge'de Swansea City ile karşılaşan "Maviler", 23. dakikada Oscar'ın golüyle 1-0 öne geçti. Misafir takım, bu gole 29. dakikada Andre Ayew ile karşılık verirken, 30. dakikada Federico Fernandez'in kendi kalesine attığı golle 2-1 geri düştü.

Kaleci Thibaut Courtois'nun kırmızı kart görerek atıldığı pozisyonda penaltı kullanan Swansea City, 55. dakikada Bafetimbi Gomis ile yeniden beraberliği yakaladı. Kalan sürede iki takım da skoru değiştiremezken, müsabaka 2-2 berabere tamamlandı.

Premier Lig'de 9 Ağustos Pazar günü Arsenal, Slaven Bilic'in takımı West Ham United'ı, Newcastle United , Southampton'ı, Stoke City ise Liverpool'u konuk edecek. Ligin ilk haftasındaki son karşılaşma ise 10 Ağustos Pazartesi günü West Bromwich Albion ile Manchester City arasında oynanacak.

Sıradaki Haber
''Süper Kupa'' Juventus'un
Yükleniyor lütfen bekleyiniz