Futbol

Chelsea'nin geleceği "İslam"

22 Ocak 2014 Çarşamba 11:13 - Son Güncelleme 22 Ocak 2014 Çarşamba 11:18

İslam Feruz, Chelsea altyapısında gösterdiği performansla dikkati çekiyor.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin altyapısında, geleceğin yıldız golcüleri arasında gösterilen genç bir yetenek bulunuyor.

Premier Lig'in yeni yıldız adaylarından, henüz 18 yaşındaki Müslüman oyuncu İslam Feruz, tekniği, hızı ve gol vuruşlarındaki ustalığıyla Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun gelecek planlarında en güvendiği isimlerin başında gösteriliyor.

Portekizli teknik adam, Somali doğumlu oyuncuya güvenini, sözleşmesini 2018'e kadar uzatarak gösterirken, şimdiden birçok Avrupa kulübünün hedefine giren genç oyuncunun, futbol hayatına uzun bir süre Londra temsilcisinde devam etmesi kesinleşti.

Savaştan yeşil sahalara geçiş

Feruz, daha 6 yaşındayken iç savaş yaşanan ülkesini terkederek sığınmacı olarak önce İngiltere'ye, ardından İskoçya'ya yerleşti. Genç yeteneğin futbolculuk kariyeri, Glasgow kentindeki bir parkta arkadaşlarıyla top oynarken 2008 yılında vefat eden Celtic'in eski çalıştırıcısı Tommy Burns tarafından keşfedilmesiyle başladı.

Celtic altyapısında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken 1995 doğumlu oyuncu, İskoçya'da adını çok kısa sürede duyurmayı başardı. Feruz'un yetenekli bir oyuncu olduğunu keşfeden Celtic teknik ekibinden John Sludden, "Onun çok özel bir oyuncu olduğunu anlamam sadece 20 dakikamı almıştı" diyor.

Celtic teknik ekibi, iltica hakkı dolduğu için ülkesine dönme tehlikesi yaşayan genç oyuncu ve ailesinin ülkede kalması için mücadele vererek Feruz'un İngiltere pasaportu ve İskoçya'da oturma hakkı elde etmesine yardımcı oldu.

Cilt kanseri nedeniyle vefat eden keşfedicisi Burns adına düzenlenen anma maçında Celtic'in A Takım formasını da giyen İslam Feruz, kısa sürede Avrupa'nın büyük kulüplerinin radarına girdi.

İskoçya Milli Takımı'nın alt yaş gruplarındaki tüm kategorilerde maça çıkan Feyruz golcü kimliğiyle fark oluştururken, Somali doğumlu oyuncuyla ilk olarak 2011'de Manchester City'nin ilgilendiği iddia edildi.

Chelsea'nin genç yıldızı

Futbolcunun Celtic yönetiminden habersiz Chelsea'ye 2011-12 sezonunda geçmesi, İskoç kulübünde şok etkisine neden oldu. Celtic'in teknik patronu Neil Lennon, o dönemde yaptığı açıklamada, Feruz'un ülkede kalmasına ve pahalı bir eve taşınmasına yardım etmelerine rağmen ellerinden kaçırmanın kendisinde büyük hayal kırıklığı oluşturduğunu itiraf ederken, futbolcunun aklını çeldiğini öne sürerek menajerini suçlamıştı.

Celtic ile resmi sözleşme yapmadığı için sadece 300 bin sterlin yetiştirme bedeli karşılığında Chelsea'ye geçen İslam Feruz, üstün performansıyla İngiltere'de de adından söz ettirmeyi başardı.

İngiltere Futbol Federasyonu'nun 18 yaş altı takımlar için düzenlediği Gençlik Kupası (Youth Cup) finalinde attığı iki golle yıldızlaşarak takımının kupaya uzanmasında başrolü oynadı. Feruz, 8 Kasım 2012'de Chelsea'nin 21 yaş altı takımının Molde'yi 6-0 yendiği maçta yine iki kez fileleri havalandırmayı başardı.

"Elektrik kadar hızlı ve keskin"

A Takım için henüz genç olduğu düşünülen ve şu an Chelsea'nin 21 yaş altı takımında 50 maçta 22 gol kaydeden Feruz, sadece 1 metre 63 santimetre boyunda. Fiziksel dezavantajını hızıyla kapatan genç oyuncu hakkında kulübün internet sitesinde şu ifadelere yer veriliyor: "Kısa ama elektrik kadar hızlı ve keskin. Topla çok erken buluşabiliyor."

Chelsea'nin geçen yaz katıldığı Asya turunda A Takım formasını da giyme şansı bulan Somalili oyuncunun Premier Lig'in en önemli yıldız adayları arasında olduğu vurgulanıyor. Mourinho, Somali doğumlu oyuncuyu yakın zamanda kadroya alacağının sinyalini, başka kulüplere kiralanmasına karşı çıkarak gösteriyor.

Sıradaki Haber
Casillas kendi rekorunu kırdı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz