Futbol

Christian Eriksen'den "futbola dönüş" açıklaması

08 Şubat 2022 Salı 19:00 - Son Güncelleme 08 Şubat 2022 Salı 19:21  |  Kaynak : TRT SPOR

EURO 2020'de kalp krizi geçiren ve yaklaşık 7 ay futboldan uzak kalan Christian Eriksen, yeniden sahalara dönüyor. Premier Lig ekibi Brentford ile sözleşme imzalayan Danimarkalı oyuncu, "Vücudumun nasıl tepki vereceğini göreceğiz" dedi.

Ajax, Tottenham ve İnter'de forma giydi. Üst düzey futbol kariyerine geçirdiği rahatsızlık sonucu ara verdi. Danimarkalı Christian Eriksen, Finlandiya ile oynadıkları EURO 2020 maçında kalp krizi geçirdi. Korku dolu anlarda ilk müdahale ile hayata tutundu.

Tedavi süreci tamamlanan Eriksen yeniden sahalara dönüyor. 6 ay sahalardan uzak kalan Danimarkalı oyuncu İngiliz ekibi Brentford ile sözleşme imzaladı.

Sağlık kriterlerini sağlamadığı gerekçesiyle Inter'den ayrılmak zorunda kalan Danimarkalı futbolcuya, şans veren isim ise eski bir tanıdığı. Eriksen, daha önce Danimarka'nın 17 yaş altı takımında çalıştığı Brentford'un teknik direktörü Thomas Frank ile yeniden bir araya geldi.

Christian Eriksen transferin ardından verdiği röportajda, "Doktorların onayını aldıktan sonra futbola döndüğü için mutlu olduğunu" ifade etti.

Eriksen, "Burası ailem ve benim için için iyi bir yer. Bana bu şansı verdiler. Premier Lig'de oynayacağım. Önümüzdeki süreçte nasıl bir oyuncu olacağım ve seviye atlayıp atlayamayacağımı göreceğiz. Ara verdikten sonra geri dönüşler her zaman güçtür. Koşu, kondisyon ve güç olarak iyi bir seviyedeyim" ifadelerini kullandı.

Brentford 20 takımın bulunduğu Premier Lig'de 14. sırada yer alıyor. 6 aylık sözleşme imzalayan 29 yaşındaki futbolcunun performansı merakla bekleniyor.  

Sıradaki Haber
Kerem Demirbay'dan Newcastle United'a ret
Yükleniyor lütfen bekleyiniz