Futbol

Çizme'de Juve coşkusu

14 Mayıs 2015 Perşembe 13:34 - Son Güncelleme 14 Mayıs 2015 Perşembe 15:09

İtalyan basını, Juventus'un Devler Ligi'nde finale çıkmasına geniş yer ayırdı.

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus'un, dün İspanya'nın Real Madrid ekibini eleyerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkması ülkede geniş yankı uyandırdı.

İtalya'da ulusal ve spor basını, Şampiyonlar Ligi'nde 2010'da final oynayıp kazanan Inter'in ardından bir İtalyan takımının ilk, Juventus'un da 12 yıl aradan sonra ilk kez finale çıkmasına geniş yer verdi.

"Evet, Juve evet" başlığını atan Juventus'a yakınlığıyla bilinen Tuttosport gazetesi, "Madrid'de 1-1'lik skor ve final. Büyüleyici. 6 Haziran'da Berlin'e tarih yazmaya" ifadelerini kullandı. Gazetenin konuya ilişkin haberlerinde Juventus'un, Cristiano Ronaldo'nun penaltısıyla geriye düşerek bir süre acı çektiği ancak eski Real Madridli Alvaro Morata'nın golüyle finale çıktığı yazıldı.

La Gazzetta dello Sport, İspanyolca "Fiesta" (Bayram) manşetiyle Juventus'un başarısını görürken, siyah-beyazlı takımın "kahramanca" bir beraberlik alarak 8. kez finale çıktığını yazdı. Juventus takımının maç sonundaki coşku dolu fotoğraflarının büyük boy kullanıldığı haberlerde, Morata'nın golüyle Bernabeu Stadı'nı buz kestirdiği ifade edildi.

Isırık olayı sonrası Suarez ve Chiellini ilk kez karşı karşıya

Gazetede ayrıca, İtalyan ekibinin Real Madrid zaferinin yanı sıra Juventus-Barcelona finaline ilişkin notlar da göze çarptı. Bu notlar arasında Juventuslu stoper Giorgio Chiellini ile Barcelona'nın Uruguaylı golcüsü Luiz Suarez'in, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda İtalya-Uruguay maçındaki ısırık vakasından sonra tekrar birbirlerine karşı mücadele edecek olması ön plana çıkarıldı.

Corriere dello Sport ise Juventus'un başarı haberini sürmanşetten "Juve'nin düşü: Ronaldo elendi. Şimdi Berlin'de Messi" başlığıyla aktardı. Haberde, Ronaldo'nun penaltı golünün Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri'yi korkuttuğunu ancak siyah-beyazlı takımın oyunu yönetmeye başlayarak Morata ile eşitliği yakaladığı ifade edildi.

İtalyan televizyon kanallarında yapılan yorumlarda da Juventus'un başarısında büyük pay sahibi olan emektar oyuncular kaleci Gianluigi Buffon ile takımın lideri Andrea Pirlo'ya dikkati çekildi. Yapılan yorumlarda, bu iki oyuncunun 2006'da Berlin'deki Dünya Kupası finalinde Fransa'ya karşı kupayı kazanan İtalya Milli Takımı'nda olduğu hatırlatıldı ve her iki oyuncunun aynı başarıyı tekrar etme şansları olduğunun altı çizildi.

Diğer yandan, Juventus kafilesini gece saatlerinde Madrid dönüşünde 2 bin kadar siyah-beyazlı taraftar coşkuyla karşıladı.

Sıradaki Haber
"Asrın fiyaskosu!"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz