Futbol

"Çocuklarla çalışmak istiyorsam..."

06 Mart 2014 Perşembe 14:47 - Son Güncelleme 06 Mart 2014 Perşembe 14:51

Chelsea Teknik Direktörü Mourinho'dan çarpıcı açıklamalar...

Dünya futbolunun en sivri dilli teknik adamlarından birsi olan Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho, bir dergiye verdiği röportajda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Şimdiki futbolcuların zengin ve ünlü olma arzularından yakınan Mourinho, "Hakem maçtan önce kendilerini çıkış tünelinde beklerken, Real Madridli oyuncular aynanın önünde kuyruk oluşturuyordu" sözleriyle eski öğrencilerini eleştirdi.

Mourinho şuanki durumun böyle olduğunu söyledi ve ekledi: "Genç oyuncular bunu çok önemsiyor. 20 bilmem kaç yaşındalar ve ben 51 yaşındayım. Eğer çocuklarla çalışmak istiyorsam, onların dünyalarını anlamak zorundayım. Oyuncularımın tweet atmalarını ya da bu tarz şeyler yapmasını nasıl durdurabilirim? Kendi kızım ve oğlum aynı şeyleri yaparken, oyuncularımı nasıl engelleyebilirim? Yani, zamana ayak uydurmam gerekiyor"

Eskiden oyuncuların kariyerleri boyunca para kazanmaya ve futbol hayatlarının sonlarında zengin olmaya çalıştıklarını belirten Portekizli teknik adam, "Fakat şu an; genç oyuncuların etrafını saranlar, kariyerleri daha başlamadan onları zengin yapmaya çalışıyorlar. Premier League'de tek maç bile yapmadan, Şampiyonlar Ligi'nde oynamanın ne demek olduğunu bilmeden, ilk sözleşmelerini imzaladıkları anda onları zengin yapma derdindeler" ifadelerini kullandı.

Mourinho şöyle devam etti: "Doğru çocuğu bulmak zorundasınız. Bu çocuk başarmak istemeli ve oyun için tutkulu olmalı. Hayali; bir milyon fazla, bir milyon eksik değil; en yüksek seviyede oynamak ve şampiyonluklar kazanmak olmalı. Eğer bunları yaparsanız, kariyerinizin sonunda zengin olursunuz. Şu anda, Lampard gibi Terry gibi zafer aşkıyla dolu oyuncuların peşinden gitmeleri için, genç oyuncularımıza en iyi yolu göstermek için çok çalışıyoruz"

(Ajansspor)  

Sıradaki Haber
Messi'ye 200 milyon avro
Yükleniyor lütfen bekleyiniz