Futbol

CONMEBOL Başkanı'ndan FIFA'nın patronuna tepki

27 Mart 2020 Cuma 13:45 - Son Güncelleme 27 Mart 2020 Cuma 17:09

Koronavirüs salgını futbolun patronlarını da kutuplaştırdı. CONMEBOL Başkanı Alejandro Dominguez, FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun ''Daha az turnuva ve daha az oyun '' sözlerine tepki gösterdi.

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) Başkanı ve FIFA Başkan yardımcısı Alejandro Dominguez, futbolda alınan koronavirüs tedbirleri ile ilgili açıklama yaptı ve FIFA Başkanı Gianni Infantino'ya karşılık verdi.

Dominguez, FIFA Başkanı Infantino'nun "Belki bir adım geri atarak dünya futbolunda reform yapabiliriz" ile "Daha az turnuva yapmayı ve oyun oynamayı önerdik'' sözlerine tepki gösterdi.

"Gelecek hakkında konuşmanın zamanı değil"

FIFA Baikanı'nın bu sözlerinin kendisini çok şaşırttığını kaydeden Alejandro Dominguez, bu süreçte sağlık politikalarına öncelik verilmesinin daha önemli olduğunu belirtti.

Dominguez, “Şu anda nasıl yardım edeceğimizi, oyuncuları, kulüpleri ve üye dernekleri nasıl destekleyeceğimizi konuşmalıyız. Siyasete değil, şu anda sağlığa öncelik verin. Düşünceleri sosyal gerçeklik ile bağdaşmıyor. Gelecek hakkında konuşmanın zamanı değil, çünkü zaten bu benim için uzun zamandır yapılması gereken bir tartışma. Şimdi öncelik, şu ana eşlik etmemiz ve hepimizin bunu dayanışma içinde gerçekleştirmemiz" dedi.

Domínguez, aynı zamanda, Güney Amerika'da futbolun yeniden başlaması için bir tarih belirlemekten kaçınarak, geri dönmek için acele edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Koronavirüs futbolcu maaşlarını da vurdu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz